Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 28. 15:19, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megdobta a december az eladott lakások számát

Megdobta a december az eladott lakások számát

Decemberben már a tranzakciók harmada „végtörlesztéses” adásvétel. Aki azonban ingatlaneladással kíván élni a lehetőséggel, annak sietnie kell.

A végtörlesztőknek igényüket december 30-ig lehet utoljára jelezni pénzintézetüknek, magára a végtörlesztésre pedig továbbra is az ettől számított 60 napon belül van lehetőségük.

Az új megállapodás szerint azonban csak azok végtörleszthetnek, akik január 30-ig a szükséges összeget letétbe helyezik, avagy banki fedezetigazolással bírnak a végtörlesztéshez szükséges összeg erejéig. Az eladással végtörlesztők számára ez annyit jelent, hogy a vételárat időben érkeztetni kell a folyószámlára. A decemberi adatok szerint már 30 százalékra nőtt a végtörlesztés miatt eladott ingatlanok aránya az összes tranzakcióból. Ez a szám októberben 12, novemberben pedig 19 százalék volt. – mondja Rutai Gábor, a Duna House elemzési vezetője. A kínálattal együtt nőtt azonban a kereslet is, így november volt az idei csúcshónap országos adásvétel darabszámot tekintve (8 200 db) és az eddigi adatok szerint a december lehet a második legerősebb. (A december szezonalitás miatt – ha egyéb törvényváltozás hatálybalépése nem indokolja - általában gyenge hónap az ingatlanpiacon, ezt írta felül idén a végtörlesztés.) Az értékesítés ideje is szinte a harmadára csökkent a végtörlesztős tranzakciók esetében, hiszen az eddigi 100-120 napról kb. 40 napra csökkent. Mindez annyit jelent, hogy jó ajánlattal még mindig van esély lakáseladásra, még ha csekély idő is van hátra január 30-ig. Megfontolás tárgya és természetesen lehetőségek kérdése is, hogy aki célegyenesben van az eladással, de vélhetően pár nap csúszással tudja csak érkeztetni a vételárat, (vagyis január 30 után, így elesne a végtörlesztéstől) az pár napra egyéb forrásból, családi, baráti kölcsönből oldja meg a forrásigazolást.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.