Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2011. Október 13. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Nem szavazta meg a szlovák parlament az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz jogköreinek bővítését.

Az Európai Tanács július 21-i határozatára így nincs szlovák beleegyezés. Ez nem teszi lehetővé az uniós pénzügyi mentőmechanizmusnak, hogy közvetlenül jelenjen meg állampapír vásárlóként a bajba került euróövezeti országok esetében.

Szlovákia lett volna az utolsó euróövezeti tagállam, amelynek jóvá kellett volna hagynia az Euróövezeti Pénzügyi Stabilitási Eszköz kibővítését. Az alap jelenleg 440 milliárd eurót bocsáthat összesen az eurót használó országok rendelkezésére.

Ezt az összeget szerették volna kibővíteni, de ehhez Szlovákia jogi és pénzügyi hozzájárulására is szükség lett volna. Ez a rendkívül fontos szavazás bukott meg a pozsonyi törvényhozásban. Mivel Iveta Radicova miniszterelnök bizalmi szavazással köttette egybe a voksolást, ezért a szlovák kormány is megbukott.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Újabb európai országban azonosítottak majomhimlős beteget

Hatra emelkedett a majomhimlőben megbetegedett személyek száma Olaszországban, a legújabb esetet Lombardiában azonosították - közölték az olasz egészségügyi hatóságok szerdán.

2022. Május 25. 17:00, szerda | Külföld

Karikó Katalint díszdoktorai közé választotta a Yale Egyetem

A Yale Egyetem is díszdoktorai közé választotta Karikó Katalint, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóprofesszorával együtt idén tíz kiválóság részesült az 1701-ben alapított amerikai magánegyetem elismerésében

2022. Május 25. 09:13, szerda | Külföld

Legalább 18 diák és egy tanár meghalt egy iskolai lövöldözés során Texasban

Legalább 18 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt

2022. Május 25. 05:00, szerda | Külföld

Újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti honlapok Csehországban

Csehországban szerdától újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti információs honlapok, amelyeket az Ukrajna elleni orosz katonai hadművelet megindítása után, február 25-én kapcsolt ki a CZ.NIC internetes szövetség.