Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 30. 10:17, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Megadta magát a hűtő? Így vásárolhatunk szinte azonnal újat

Megadta magát a hűtő? Így vásárolhatunk szinte azonnal újat

Egy váratlanul elromló háztartási készülék, viharkár vagy javítandó autó nagy terhet ró a családi kasszára, hiszen nem biztos, hogy hirtelen rendelkezésre áll akkora elkölthető pénzösszeg.

Ez pedig azt jelenti, hogy máshonnan kell azt elvenni, kispórolni. Cikkünkben megmutatjuk, hogy mit tehetünk olyan esetekben, ha gyorsan pénzre lenne szükségünk, de nem szeretnénk a hónap további részében nélkülözni.

Mit tegyünk, ha elromlik a hűtő?

Itt a nyár, a forróság, azaz mindenképp szükségünk van egy jól működő hűtőgépre. Ma már viszont keresve sem igazán találunk szerelőt – mindenki arra épít, hogy a fogyasztói társadalomban úgyis csak újat vásárol az ember. Erre azonban persze nem mindig van azonnali lehetőségünk.

Amíg nem tudunk új készülékhez jutni, addig próbáljuk meg a hűtendő élelmiszert hűvös helyre tenni, hogy ne kelljen kidobni, ha csak pár óráról van szó, akkor egy hűtőtáska is elegendő lehet. Ha néhány napig kell hűtő nélkül lennünk, akkor bizony szükséges lesz egy kis segítségre, akár egy szomszédnál vagy családnál el tudjuk helyezni az élelmet ideiglenesen. Legyünk kreatívak!

Azonnali megoldások

Most pedig nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha már ma elindulnánk megvásárolni a legújabb háztartási gépünket!

Megvehetjük készpénzzel

Persze ez hangzik a legegyszerűbb megoldásnak, de ez akkor kivitelezhető, ha van félretett pénzünk vagy valamilyen kiadásból le tudunk csípni. Ilyen esetben mindig alaposan gondoljuk át, hogy „meddig ér a takarónk”, hiszen nem jó ha túlköltekezünk, és a hónap végi megélhetésre már alig marad pénzünk.

Megvehetjük gyorskölcsönnel vagy egyéb hitellel

Egyes kölcsönök pont ilyen váratlan helyzetekre lettek kitalálva, hiszen egy gyorskölcsön 1 óra alatt is megvalósulhat – akár ilyen rövid idő alatt is a számlánkra kerülhet a hiányzó összeg. Ha hirtelen ilyen jellegű kiadásunk merül fel, akkor könnyű és kényelmes megoldás, sőt, a legtöbb esetben online is igényelhetjük ezt a kölcsöntípust. Jó tudni, hogy a szabadon felhasználható személyi kölcsön vagy az áruházakban elérhető áruhitel is rendelkezésre áll, ha háztartási készülékvásárlásról van szó.

Kölcsön kérhetünk

Megoldhatjuk baráti vagy családi körben is, hogy ez a kiadás fedezve legyen, de ez kellemetlen lehet, hiszen senki sem szeret kölcsönkérni, majd tartozni. Mielőtt ehhez folyamadnánk, alaposan gondoljuk végig, hogy ez milyen hatással lesz a kapcsolatainkra, mennyire terheli le azokat.

Kereshetünk újszerű, de használt készüléket

Az új készülékvásárlás mellett kisebb kiadással számolhatunk, ha újszerű használtat keresünk, esetleg műszaki outletben vásárolunk. Persze ennek lehetnek hátulütői, hiszen nem ismerjük a készülék életútját. Az online piacterek virágkorában néhány kattintással felmérhetjük a használtan elérhető készülékek kínálatát, megnézhetjük az árakat. Azonban egy ilyen vásárlásnál a garanciáról biztosan le kell mondanunk!

Miért ajánlott a gyors kölcsön?

Kényelmes és azonnali megoldás, ha egy nagyobb, váratlan havi kiadást kell fedeznünk, így nem kell számolgatnunk a forintokat a hónap végén, hanem részletekben törleszthetünk vissza. Nem véletlen nevezik gyors kölcsönnek, hiszen akár 1 óra alatt a számlánkon lehet a pénzösszeg, így hamar intézkedni tudunk. Manapság ráadásul már tévhitnek számít, hogy hatalmas kamatokkal érhetők el ezek a hitelek, már kedvező kamatozással és megfelelő, teljesíthető visszafizetési konstrukcióval tudjuk felvenni ezeket.

Egy váratlan nagyobb kiadással lehet, hogy le kell mondanunk a családi nyaralásról vagy a hónap végén kerülünk bajba, mert nehezebben tudjuk beosztani a fennmaradó büdzsét. Szerencsére ma már léteznek gyors és átlátható pénzügyi megoldások, hogy ez ne így legyen, ilyen például az gyors kölcsön és a műszaki áruházakban elérhető áruhitel is. Ha előre tisztában vagyunk az ilyen lehetőségekkel, akkor sokkal kevesebb fejfájást okoz majd egy váratlan probléma, kiadás. Tájékozódjunk, és lépjünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.