Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2012. Február 27. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Egy tartalékos-zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt.-n belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal.

A tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést végezhetnének – tudta meg a Magyar Nemzet Borbíró Zoltántól, a HM hadiipari cégeinek elnökétől.

Tartalékos zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt. keretein belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal – mondta a Magyar Nemzetnek a HM-cégek elnöke. Borbíró Zoltán szerint a magyar tartalékos tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést is végezhetnének.

A HM EI Zrt. központi irányítása alá veszi a honvédelmi tárca hadiipari vállalatait is, közös lesz a gazdasági, pénzügyi, jogi irányítás, és egységesen végzik a beszerzéseket. A Honvédelmi Minisztérium legnagyobb társaságának kell értékesítenie a honvédség feleslegessé vált ingatlanjait és eszközeit, miközben egyedülálló fejlesztéseken is dolgozik, például mobil konténert gyártott az országos arzénmentesítéshez, pilóta nélküli repülőgépei pedig itthon és külföldön is hasznosíthatók.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az idén nyáron elindulhat a háromdimenziós NATO-radar építése Medinán. A lap információi szerint a lokátor építési engedélyét már véleményezhetik a szakemberek. Az összes szakhatóság hozzájárulásával kiadott engedély birtokában legkésőbb augusztus végén kezdődhet meg az építkezés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 18:15, péntek | Belföld

Megölte az anyósát, balesetnek akarta beállítani

Balesetnek próbálta meg beállítani hozzátartozója halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a rendőrök eszén. Most vádemelést javasolnak ellene.

2022. Május 20. 16:05, péntek | Belföld

Vadászgépek gyakorlatoznak majd Veszprém térségében

Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig

2022. Május 20. 15:08, péntek | Belföld

Rendőrautók ütköztek össze Kiskőrösnél, az egyik kigyulladt

Egy feltehetően migránsokat szállító kisteherautót követő, két egymás mögött haladó rendőrautó ütközött össze Kiskőrös közelében péntek délelőtt, miután egy autóbusz hirtelen lefékezett előttük

2022. Május 20. 13:52, péntek | Belföld

Véres kutyaviadalokat rendezett a banda, lebuktak

Tizenöt embert gyanúsítanak abban a nyomozásban, amelyet egy nagykőrösi tanyán tartott kutyaviadalok miatt indítottak - ismertette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.