Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Augusztus 20. 20:42, csütörtök | Helyi

Meg kell védenünk Hazánk és Európa határait

Meg kell védenünk Hazánk és Európa határait

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából szerveztek megemlékezést az Erzsébet ligetben. Az ünnepi szónoklatot Bocskay László tartotta.

Az önkormányzati képviselő szerint augusztus 20-a Magyarország függetlenségének ünnepe is. - Szent István független államot teremtett, mert tudta, függetlenségében sérült állam nem tudja ellátni legfőbb feladatát, nem tud megfelelő védelmet és oltalmat nyújtani az országban élő magyaroknak - fogalmazott a szónok, aki szerint a múlt tapasztalataiból okulva ma nekünk kell Szent István munkáját folytatni. - Napjainkban egy modernkori népvándorlás indult el és oly sok év után ma ismét azzal kell szembenéznünk, hogy meg kell védenünk saját és vele együtt Európa határait is - tette hozzá Bocskay László.

A képviselő szerint egyes politikai erők, melyek a bevándorlás kezelése kapcsán gyakran emlegetik Szent István Imre herceghez intézett intelmeit, mely szerint befogadóknak kell lennünk, elfelejtik, hogy István király mindig megvédte az ország határait. - Az elfogadás és a tisztelet nem azt jelenti, hogy engedjük korlátok, szabályok és törvények nélkül elárasztani Magyarországot és Európát bevándorlókkal. Aki hozzánk érzezik, annak be kell tartani a törvényeket és a kulturális szabályokat, ahogy azt tették annak idején a kunok, örmények, szerbek, zsidók és még sorolhatnánk - mondta Bocskay László, aki szerint európával közösen kell választ adni a bevándorlásra, ám amíg ez a válasz megszületik, addig meg kell védenünk a határainkat.

Az ünnepi beszédet követően "Él a Magyar" címmel láthattak az emlékezők zenés-verses összeállítást, melyben közreműködött Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész, Ács Tamás és Tóth Péter, a Soproni Petőfi Színház színészei, Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara, valamint a Vadvirág Néptáncegyüttes.

Az esemény koszorúzással zárult az Országzászló emlékműnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.