Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 15. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Még egy utolsót kapnak a szúnyogok a Balatonnál

Még egy utolsót kapnak a szúnyogok a Balatonnál

Pénteken végzik az idei utolsó szúnyogirtást a Balatonnál, a biológiai gyérítés 1650 hektárnyi területet érint - közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A beavatkozás a tó vízgyűjtő területén lévő vízzel borított gyepes-nádas tenyészhelyeken lesz. A művelet az őszi szúnyogok számának csökkentése mellett megelőzésül is szolgál a jövő évre.

Az utolsó idei balatoni szúnyogirtás lakott területeket nem érint. A költségeket a Balaton-parti önkormányzatok állják, a védekezést a Balatoni Szövetség koordinálja - mondta a szervezet elnöke.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által koordinált idei országos szúnyogirtási program az augusztus harmadik hetében végrehajtott munkálatokkal ért véget. Tájékoztatásuk szerint június elejétől 714 ezer hektáron 956 településen hajtottak végre légi és földi, kémiai vagy biológiai szúnyoggyérítést a szakemberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.