Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 18. 20:10, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Veszprém vármegyei RF

Még a földön is rugdalta élettársát a pápai férfi

Még a földön is rugdalta élettársát a pápai férfi

A 31 éves férfit a rendőrök kihallgatták.

Egy 31 éves pápai férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. augusztus 17-én a déli órákban élettársát bántalmazta. A rendelkezésre álló adatok alapján egy előzetes szóváltást követően tenyérrel fülön ütötte a hölgyet, melynek következtében a földre esett, és utána földön rugdosta. A tettest a nyomozók őrizetbe vették és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Nem ez volt az egyetlen eset a családon belüli erőszak körében:

Egy bakonyi faluban élő hölgy a Veszprémi Rendőrkapitányságon személyesen tett feljelentést 2023. augusztus 17-én délután arról, hogy a férje napi rendszerességgel bántalmazza. A férfi két nappal korábban a felesége fejét a falba, majd a padlóba verte és belekönyökölt az arcába. A sértett elmondása szerint a férje féltékenységéből fakadóan 2023 januárja óta rendszeresen bántalmazza őt, melynek két kisgyermekük is tanúja. A 28 éves férfit néhány órával később a rendőrök kapcsolati erőszak bűntett és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen a férfi távoltartásának indítványozására.

Egy 33 éves jásdi férfi 2023. augusztus 16-án este ittas állapotban ment haza, majd bántalmazta feleségét, tenyérrel állon ütötte őt. Ezt követően az asztalon lévő pizza szelettel fejbe dobta, majd levette magáról a pólóját és azzal csapkodta hátba a sértettet, ezután pedig a kezében egy kisbicskát húzott el a saját nyaka előtt, ezzel is megfenyegetve feleségét. A férfi ellen zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, és a nyomozók kezdeményezték a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.