Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 19. 09:45, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Íme a hétfői halálos kimenetelű kerékpáros baleset részletei

Íme a hétfői halálos kimenetelű kerékpáros baleset részletei

Az elhunyt láthatósági mellényt nem viselt és az ütközés előtt nagy valószínűséggel ült vagy guggolt az úttesten, kerékpárja pedig eldöntve volt mellette az úton. Ma újabb súlyos kerékpáros baleset történt!

Halálos közlekedési baleset történt 2011. október 17-én, este negyed 9 óra körül a Nagyalásony és Dáka közti úton. Egy szlovák állampolgár Nagyalásony felől haladt gépkocsijával Dáka irányába. Az esti sötétségben egy kerékpárost vett észre maga előtt, a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban. A vele való ütközés elkerülése érdekében balra kormányozott, de a balesetet nem tudta kivédeni. Azonnal megállt és az elütött személyhez sietett, aki mozdulatlanul, életjeleket nem mutatva feküdt az úttest melletti füves részen. A kiérkező mentősök a középkorú, Pápa környéki településen élő férfin már nem tudtak segíteni. A helyszínelés alkalmával megállapítást nyert, hogy az elhunyt láthatósági mellényt nem viselt és az ütközés előtt nagy valószínűséggel ült vagy guggolt az úttesten, kerékpárja pedig eldöntve volt mellette az úton. A bicikli egyébként nem volt felszerelve világítóberendezéssel és küllőprizmával sem.
A baleset körülményeit és a felelősség kérdését büntetőeljárás keretében, műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztálya.

Közben újabb súlyos kerékpáros baleset történt. A mai napon, a reggeli órákban Ihászi és Pálháza között gázoltak egy biciklist. A 39 éves fiatalembert súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította a győri kórházba. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.