Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Június 04. 13:55, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mától non-stop visszavihetők a könyvek a városi könyvtárba

Mától non-stop visszavihetők a könyvek a városi könyvtárba

Dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója és dr. Áldozó Tamás polgármester mutatták be az intézmény új szerzeményét, a Könyv Őrt.

A könyvtár igazgatója elmondta, már évek óta érlelődött benne a gondolat, hogy megoldást találjanak a nyitva tartási időn túli szolgáltatások fejlesztésére. - A web2 korában természetesen eddig is sok lehetősége volt az olvasóknak, hiszen a katalógusban való keresésre, a kölcsönzési idő meghosszabbítására, vagy a digitalizált dokumentumok megtekintésére bárki képes volt otthonról, a számítógép elől. Ezzel szemben a könyvek visszahozására eddig nem volt lehetőség a nyitva tartási időn túl. A Könyv Őr segítségével ez is megoldódott - mondta el Hermann István.

A gép két, méretes, biztonsági elemekkel ellátott nyílásába lehet elhelyezni a könyveket, melyek a túloldalt csillapítással érkeznek egy dobozba. Persze ez a kényelmi szolgáltatás nem mentesíti az olvasókat az esetleges késedelmi díj megfizetése alól. Ennek érdekében kamera is figyeli a Könyv Őrt - tette hozzá az igazgató.

A gépet a pápai Piller Reklámtervezés készítette, a nemzetközi piaci ár töredékéért. A mintegy ötszázezer forintos költséget a könyvtár régi kályháinak értékesítéséből fedezte - derült ki a délelőtti sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.