Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. November 18. 15:51, csütörtök | Belföld
Forrás: Index.hu

Maszkot fel! Kötelező lesz újra hordani zárt terekben!

Maszkot fel! Kötelező lesz újra hordani zárt terekben!

A maszkviselési kötelezettség szombattól lép hatályba.

A maszkviselési kötelezettség péntek éjféltől lesz érvényes. Mindenhol kötelező lesz a maszkviselés, például az olyan üzlethelyiségekben, ahol egy rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak - mondta el Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely bejelentette:

- Zárt térben ismét kötelezővé teszik a maszkhasználatot, például: üzletekben, levéltárban, múzeumban, színházban, moziban, vagy közigazgatási szolgáltatás igénybe vevőknél, és azoknál a szolgáltatásoknál, ahol ötnél többen vannak egy helyen. Szombattól lép hatályba.
- Csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az 500 főnél nagyobb rendezvényeket.
- Az egészségügyben a harmadik oltás felvételét is kötelezővé teszik, az államigazgatásban is készülnek ilyen lépésre - írja az Index.

November végén, december elején tetőzhet a negyedik hullám

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a matematikusok előrejelzései szerint a járvány negyedik hulláma november végén, december elején, akár már 1-2 héten belül tetőzhet. A nemzetközi tapasztalatok szerint ott sikerült megfékezni a vírust, ahol a második oltást harmadik is követte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 18:10, péntek | Belföld

A tűzmegelőzésre figyelmeztet az adventi időszakban a katasztrófavédelem

A tűzmegelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet az adventi időszak beköszöntével az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Opus Tigáz Zrt. pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

2021. November 26. 15:00, péntek | Belföld

Elkezdődhet az újszülöttkori SMA-szűrés programja

Az egészségügyért felelős államtitkárság kidolgozta a gerincvelői izomsorvadás (SMA) újszülöttkorban történő szűrésének szakmai koncepcióját és biztosítja a mintaprogram megvalósításához szükséges forrást

2021. November 26. 13:01, péntek | Belföld

Háziorvosi szakmai vezető: a gyerekek oltásával mérföldkőhöz érkezhet a járványkezelés

Mérföldkőhöz érkezhet a járványkezelés azzal, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte az 5-11 éves korosztály oltását a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával

2021. November 26. 11:58, péntek | Belföld

Újabb büntetőfékezőt vett fel egy autós kamerája

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást és kezdeményezték a sofőr vezetői engedélyének visszavonását a Bács-Kiskun megyei rendőrök.