Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2024. Május 28. 19:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Marton Sándor: Reális célokat kell kitűzni

Marton Sándor: Reális célokat kell kitűzni

A Mi Hazánk Mozgalom által támogatott polgármester-jelölt szerint az elmúlt időszakban olyan rossz helyzetbe került a pápai költségvetés, hogy nagyívű tervek megvalósítására nincs pénz.

A Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatóján elsőként Szűcs András helyi elnök szólt, határozottan visszautasítva a pártját ért azon vádakat, amely szerint a Fidesz szatelit szervezete lennének. - Ugyan jobb oldalon állunk, de a Mi Hazánk Mozgalom Pápai Alapszervezete semmilyen összefüggésben, összefonódásban nincs a Fidesz-KDNP pártszövetséggel, és a jövőben sem kíván másik párttal összefogni. Ahogy az InfoPápa.hu-n megjelent „3 kemény kérdés - 3 kemény válasz” című cikkben is hangsúlyoztuk már, Marton Sándor egyéni elhatározásból, illetve pártunk felkérésére vállalta el a jelöltséget a 6. számú egyéni választókörzet képviselői és a polgármesteri pozíciók esetében egyaránt - fogalmazott Szűcs András hozzátéve, céljuk a jelenlegi városvezetés leváltása.

Czobor Péter, a 10. egyéni választókerület jelöltje szerint a Mi Hazánk Mozgalom konkrét és jól körülhatárolt programmal rendelkezik, a parlamentben a kis létszámú frakció ellenére több sikert tudnak felmutatni a kormányzattal szemben - kutak megadóztatásának elkerülése, napelemekkel kapcsolatos elszámolás, WHO szerződés elkerülése - mondta el a jelölt, aki hasonló hozzáálást kíván tanusítani a pápai testületben. - Szorgalmazni fogjuk a városi beruházások és egyéb beszerzések tekintetében a helyi vállalkozók nagyobb arányú részvételének elérését is - tette hozzá.

Marton Sándor polgármester-jelölt arról beszélt, hogy mind Áldozó Tamás, mind pedig Grőber Attila programja tartalmaz nagyívű terveket, miközben adó és parkolódíj csökkentést ígérnek. Szerinte ezekre nincs fedezet a város büdzséjében, a kormányzati elvonások és hibás döntések miatt, a város vállát jelentős méretű hitel nyomja, a költségvetésben pedig milliárdos lyuk tátong.

- Ezért be kell látni, hogy csak reális célú, kis költségvetésű, rövid távon megvalósítható fejlesztéseket lehet véghez vinni önerőből. Elsődleges célként a már meglévő, saját tulajdonban lévő vagyonelemek optimálisabban történő működtetése kell, hogy cél legyen. Át kell világítani mindent, és optimalizálni a működést oly módon, hogy az a lakossági érdekeket szolgálja. A városnak eléggé szerteágazó szolgáltatási spektrummal rendelkező intézmény és eszközállománya van, amely sokkal jobb kihasználtsággal is üzemeltethetőek. Könnyen megvalósítható lenne a már meglévő infrastruktúrákba való beruházás, azok felújítása, a meglévő értékeink megtartása és megerősítése, a közösségi élet fellendítése. Mi reális célokat tűzünk ki magunk elé, nem ígérünk légből kapott hiteltelen dolgokat, ellenben ígérünk egyszerűen barátságosan tájékoztató, teljesítményre kihegyezett eredményorientált városvezetést - fogalmazott Marton Sándor, aki szerint új cégek bevonzására lenne szükség az ipari parkba, ezáltal jobban fizető munkahelyek jönnének létre, továbbá fontos lenne a meglévő gazdasági társaságokat öszönönözni a nagyobb forgalom elérésére, hiszen azok nagyobb adóbevételeket is generálnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.