Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Május 28. 19:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Marton Sándor: Reális célokat kell kitűzni

Marton Sándor: Reális célokat kell kitűzni

A Mi Hazánk Mozgalom által támogatott polgármester-jelölt szerint az elmúlt időszakban olyan rossz helyzetbe került a pápai költségvetés, hogy nagyívű tervek megvalósítására nincs pénz.

A Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatóján elsőként Szűcs András helyi elnök szólt, határozottan visszautasítva a pártját ért azon vádakat, amely szerint a Fidesz szatelit szervezete lennének. - Ugyan jobb oldalon állunk, de a Mi Hazánk Mozgalom Pápai Alapszervezete semmilyen összefüggésben, összefonódásban nincs a Fidesz-KDNP pártszövetséggel, és a jövőben sem kíván másik párttal összefogni. Ahogy az InfoPápa.hu-n megjelent „3 kemény kérdés - 3 kemény válasz” című cikkben is hangsúlyoztuk már, Marton Sándor egyéni elhatározásból, illetve pártunk felkérésére vállalta el a jelöltséget a 6. számú egyéni választókörzet képviselői és a polgármesteri pozíciók esetében egyaránt - fogalmazott Szűcs András hozzátéve, céljuk a jelenlegi városvezetés leváltása.

Czobor Péter, a 10. egyéni választókerület jelöltje szerint a Mi Hazánk Mozgalom konkrét és jól körülhatárolt programmal rendelkezik, a parlamentben a kis létszámú frakció ellenére több sikert tudnak felmutatni a kormányzattal szemben - kutak megadóztatásának elkerülése, napelemekkel kapcsolatos elszámolás, WHO szerződés elkerülése - mondta el a jelölt, aki hasonló hozzáálást kíván tanusítani a pápai testületben. - Szorgalmazni fogjuk a városi beruházások és egyéb beszerzések tekintetében a helyi vállalkozók nagyobb arányú részvételének elérését is - tette hozzá.

Marton Sándor polgármester-jelölt arról beszélt, hogy mind Áldozó Tamás, mind pedig Grőber Attila programja tartalmaz nagyívű terveket, miközben adó és parkolódíj csökkentést ígérnek. Szerinte ezekre nincs fedezet a város büdzséjében, a kormányzati elvonások és hibás döntések miatt, a város vállát jelentős méretű hitel nyomja, a költségvetésben pedig milliárdos lyuk tátong.

- Ezért be kell látni, hogy csak reális célú, kis költségvetésű, rövid távon megvalósítható fejlesztéseket lehet véghez vinni önerőből. Elsődleges célként a már meglévő, saját tulajdonban lévő vagyonelemek optimálisabban történő működtetése kell, hogy cél legyen. Át kell világítani mindent, és optimalizálni a működést oly módon, hogy az a lakossági érdekeket szolgálja. A városnak eléggé szerteágazó szolgáltatási spektrummal rendelkező intézmény és eszközállománya van, amely sokkal jobb kihasználtsággal is üzemeltethetőek. Könnyen megvalósítható lenne a már meglévő infrastruktúrákba való beruházás, azok felújítása, a meglévő értékeink megtartása és megerősítése, a közösségi élet fellendítése. Mi reális célokat tűzünk ki magunk elé, nem ígérünk légből kapott hiteltelen dolgokat, ellenben ígérünk egyszerűen barátságosan tájékoztató, teljesítményre kihegyezett eredményorientált városvezetést - fogalmazott Marton Sándor, aki szerint új cégek bevonzására lenne szükség az ipari parkba, ezáltal jobban fizető munkahelyek jönnének létre, továbbá fontos lenne a meglévő gazdasági társaságokat öszönönözni a nagyobb forgalom elérésére, hiszen azok nagyobb adóbevételeket is generálnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.