Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 18. 14:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló vállalkozó azt mondta, megdöbbenve olvasta Grőber Attila nyilatkozatát, amelyben azt mondta róla, hogy elrontotta a polgármesterségért folyó mérkőzést.

Marton Sándor úgy fogalmazott, hogy jelölttársa, mint egy vizsgán elbukott kisdiák, próbálja megmagyarázni, milyen tőle kívülálló okok vezettek a bukásához. – Ebből a nyilatkozatból az is kiderül, hogy Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik. Szerinte én, mint harmadik induló elrontottam a polgármesterségért folytatott választási küzdelmet. Egy demokratában fel sem merül ilyen. Választást elrontani több jelölt indulásával nem lehet. A politika alakítása, egy demokratikus rendszerben nem egy szűk réteg kiváltsága, nem is szabad engednünk, hogy azzá váljon. Én sem holmi kívülállóként, hanem a jogaimmal élve, minden szabályt betartva kerültem ebbe a mezőnybe – hangsúlyozta Marton Sándor hozzátéve, pontosan ez a vélemény tartja távol a választók több mint felét a választásoktól.

– Az ilyen megfogalmazások rendkívül károsak a demokráciára és azt is mutatják egyben, milyen torz elképzelése van Grőber Attilának a szabad versenyről, a szabad választásokról. Kérek mindenkit, hogy gondolja végig, van-e helye ennek az 1989 előtti gondolkodásmódnak a mai közéletben, és hogy ilyen gondolkodásmóddal mennyire fogja Grőber Attila a választópolgárok érdekeit szem előtt tartani. Nekem van egy sanda gyanúm: semennyire – zárta nyilatkozatát Marton Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.