Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Május 30. 20:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Marton Sándor: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Marton Sándor: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Ismét sajtótájékoztatót tartott a Mi Hazánk Mozgalom pápai szervezete, amelyen a párt által támogatott polgármester-jelölt is vázolta elképzeléseit.

Elsőként Nardai Péter, a 9. evk jelöltje szólt, aki leszögezte, hogy a képviselő-testületben minden olyan javaslatot támogatni fognak, ami a város épülését, fejlődését szolgálja, tekintet nélkül arra, hogy azt egy baloldali vagy fideszes képviselő nyújtja-e be. - Számoljunk le azzal a tévképzettel, hogy a Mi Hazánk a Fidesz „szatellitpártja” csak azért, mert támogatja a konstruktív ötleteket, és ellenzi azt a felfogást, hogy dacból, vagy pártpolitikai nyomásból ellenszavazatot adjon le egy támogatásra érdemes javaslat ellen. Ügyek mentén kívánunk részt venni a város vezetésében - hangsúlyozta a jelölt.

Marton Sándor polgármester-jelölt arra hívta fel a választók figyelmét, hogy ne dőljenek be a fedezet nélküli ígéreteknek! - A mi terveink reális gazdasági alapokon nyugszanak, csak a befolyt bevételek optimalizált takarékos felhasználásáról szólnak, az „addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” elv alapján. Nem kívánunk presztízsberuházásokat finanszírozni! Csak olyan reális célokat, amik a jogos lakossági igényeken alapszanak. Ezeket is súlyozva kívánjuk megvalósítani, elsőbbséget adva a legtöbb ember által támogatott céloknak - fogalmazott a polgármester-jelölt.

Czobor Péter, a 10. evk jelöltje szerint a turizmusban rejlő lehetőségeket sokkal jobban ki lehetne használni. - Látjuk, hogy felújításra szorul a Kékfestő Múzeum, mely egyik helyi specialitású turisztikai vonzereje lenne a városnak, akárcsak a már 20 éve meglévő Várkertfürdő, melyre kívül-belül ráférne némi újítás, hogy vendégcsalogató legyen. Szintén nagy hiányossága a városnak az omladozó, egykor szebb napokat látott műemlék jellegű belvárosi épületek, akárcsak a zsinagóga, melynek jelenlegi állapota elkeserítő, ahogyan más közintézményeinké is. A „Dunántúl Athénja” címre rá kell szolgálni, ehhez esztétikailag is fejlődni kell - hangsúlyozta a képviselőjelölt, aki lehetőséget lát többek között a szabadtéri színpadban, a Fő térben, illetve a Hagyományok Hegyében.

- Ugyancsak a turizmust segíti elő a város köztereinek gondozottsága, tisztasága, a zöldebb és parkosítottabb felületek megteremtése. Ehhez felül kell vizsgálni a jelenleg működő gondnoksági ellátási rendszert, optimalizálni kell a működését. Ebben van tapasztalata Marton Sándornak, hiszen korábban vállalkozása révén látott már el ilyen feladatokat a városban - mondta el Czobor Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó