Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 11. 15:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Márki-Zay Péter Pápán: Hiszek a csodában

Márki-Zay Péter Pápán: Hiszek a csodában

Pápán tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért ellenzéki tömörülés miniszterelnökjelöltje.

A délután 1 órára meghirdetett rendezvény némi csúszással kezdődött meg, elsőként Hartmann Ferenc, Grőber Attila kampányfőnöke állt színpadra, aki köszöntötte a szimpatizánsokat, majd pedig felkonferálta Komjáthi Imrét. A szocialista párt alelnökének a tíz évvel ezelőtti „éhségmenet” jutott az eszébe, szerinte ugyanis a kormányzat állításával szemben Magyarország nem megy előre.

Őt Grőber Attila követte a színpadon. A pápai központú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje szenvedélyes beszédében azt mondta, jelenleg Magyarországon fordított reformkor zajlik. „Véget kell vetni a „döbrögi-világnak” és újra egyesíteni kell a nemzetet” – hangsúlyozta. – Magyar az, aki a magyaroknak drukkol. Nem lehet úgy szeretni a hazánkat, hogy ne szeretnénk, és ne tisztelnénk a benne élőket. Haza csak ott van, ahol tisztelet van. Megtanultuk egymást gyűlölni, most jó lenne megtanulni szeretni és tisztelni egymást – fogalmazott a képviselőjelölt, majd arra kérte a jelenlévőket, hogy fogják meg egymás kezét.

Ezt követően megfogalmazott néhány általános ígéretet is:
- Visszaadják a sajtó szabadságát
- Visszaállítják az önkormányzatiságot
- Szabad és egészséges Magyarországot teremtenek

Közben Márki-Zay Péter is megérkezett, de Grőber Attila még folytatta az ígéreteket:
- Mindenkinek joga lesz egyformán hozzáférni az egészségügyi ellátáshoz
- Okos Magyarországot teremtenek, ahol gondolkodásra tanítják a diákokat
- Gondoskodó Magyarországot, amely odafigyel a fiatalokra, támogatja a családokat és segíti az időseket

- Zöld Magyarországot
- Európai Magyarországot, ahol „nem leszünk többé az utolsó csatlós”.
- Az előbbi kézfogás kísérjen mindannyiunkat a következő hetekben és vigyen magával még néhány barátot, hogy az elmondottak megvalósulhassanak – zárta gondolatait Grőber Attila, aki Magyarország miniszterelnökeként mutatta be Márki-Zay Pétert.

Az ellenzéki miniszterelnökjelölt félórás beszédét a számára nem kedvező közvéleménykutatásokra való reagálással kezdte. Mint mondta, közvéleménykutatást még egyszer sem nyert, soha nem számítottak a választási sikereire, ám végül három alkalommal - kétszer polgármesternek, egyszer pedig ellenzéki miniszterelnökjelöltnek - megválasztották. Sokat beszélt arról is, hogy szerinte hamis vádakkal próbálja lejáratni őt a Fidesz, ám szerinte ez nem lesz hatásos, hiszen Hódmezővásárhelyen sem volt az, mivel kétszer is megválasztották a város polgármesterének.

Az előző felszólalóhoz képest jóval visszafogottabb hangú beszédben a miniszterelnökjelölt úgy fogalmazott, hogy a gyermekei jövője miatt vállalta el a feladatot, hogy belép a politikába. – Hiszek abban, hogy április 3-án ismét megtörténhet a csoda, mivel ha mi összefogunk a bűn, a lopás és a gyűlöletkeltés ellen, ha elfogadjuk egymást sokszínűnek, akkor le fogjuk váltani hazánk történelmének legkorruptabb kormányát – fogalmazott Márki-Zay Péter.

A jelölt arra kérte a hallgatóságát, hogy ne a propagandát lássák és hallják, hanem az ellenzék valódi programját, amely szerinte nem csak ígéret, hanem meg is fog valósulni, ahogy szerinte a hódmezővásárhelyi programját is megvalósított jelentős részben, már a ciklus közepén. Márki-Zay Péter szerint ők „okosabbak és nem lopnak”, majd kitért programjának több pontjára is:
- Magyarország csatlakozik az uniós ügyészséghez, amely szerinte minden tolvajt elszámoltat
- Lesz elszámoltatás, visszaszerzik az ellopott vagyont és megszüntetik a korrupciót
- Adómentessé teszik a minimálbért
- Svájci indexálás szerint növelik a nyugdíjakat

- Meghagyják a kerítést és a bűnöző migránsokat kiutasítják
- Falurendőri programot vezetnek be és leépítik a felesleges vízfejeket
- Eltörlik a „rabszolgatörvényt”
- Fudan egyetem helyett diákvárost építenek
- A dolgozó fiatalokat bérlakásépítési programmal támogatják
- Valódi rezsicsökkentést csinálnak, hőszigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel
- Helyreállítják az önkormányzatiságot
- A tanárok fizetését megemelik és visszaadják a tanszabadságot
- Önálló minisztériumot kap az egészségügy, felszámolják a várólistákat és megemelik a szakdolgozók bérét - sorolta az ígéreteket Márki-Zay Péter, aki arra kérte a jelenlévőket, hogy gondolkozzanak azon, hogy a környezetükben kit tudnak meggyőzni a következő 23 napon. Arra biztatta őket, hogy csatlakozzanak a budapesti március 15-i ellenzéki nagygyűléshez, amelyre ingyenes autóbuszjáratokat indítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.