Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 19. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Március végén jönnek a népszámlálási eredmények

Március végén jönnek a népszámlálási eredmények

Március 28-án sajtótájékoztatón publikálja a 2011-es népszámlálás végleges adatait a Központi Statisztikai Hivatal – közölte a Magyar Hírlappal a KSH. A közlemény szerint a népességre vonatkozóan a főbb demográ­fiai jellemzőket, így az életkor, a nemek, a családi állapot, az iskolai végzettség, továbbá a gazdasági aktivitás szerinti megoszlásokat, nemzetiség és vallás szerinti szerkezetet közölnek.

„A háztartásokra, családokra vonatkozóan az egyes típusok – például házaspár, élettársi kapcsolat, egy szülő gyermekkel vagy egyedülálló –, valamint a gyermekszám szerinti összetételt tartalmazza majd a március végi összeállítás. A lakásokra vonatkozóan pedig a szobák száma, az építési év, a tulajdonjelleg, az alapterület, a komfortosság szerinti adatok lesznek a közlésben” – közölte a KSH.

A KSH korábbi tájékoztatása szerint a közel tíz millió személyi kérdőív nagyjából ötöde az interneten, a többi papíron érkezett. A feldolgozás első szakasza az úgynevezett kódolás volt, ezt követte az adatok elektronizálása, majd a logikai összefüggések feltárása.

Mint hozzátették, ezen adatok az országos szinten kívül régiónként, megyénként, város-község bontásban, járásonként, kistérségenként, településnagyság-csoportok szerint is elérhetők lesznek.

Közben továbbra is előkészítési szakaszban van az új statisztikai jogszabály, jelenleg szakértői egyeztetések zajlanak a törvényről, amelynek elfogadásával kapcsolatban még nincs ismert dátum. A kormány féléves munkaterve szerint egyébként már februárban a kabinet elé kerülhetett volna a tervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár