Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. November 17. 09:15, csütörtök | Belföld
Forrás: Infopapa.hu, forbes.hu

Már Magyarországra is ingyenesen szállít az Amazon

Már Magyarországra is ingyenesen szállít az Amazon

Mostantól a magyarok is ingyen rendelhetnek az Amazonról a cég karácsonyi ajándékaként – írja a Forbes.hu.

Fontos, hogy nem az Amazon.comról, hanem az amerikai online áruház német aloldaláról, az Amazon.de webcímről kell rendelni. Ez minden bizonnyal azért van így, mert utóbbi az Európai Unión belüli piac, így pedig az onnan küldött csomagok vámmentesek, ellentétben az Egyesült Államokból érkező árukkal.
A másik megkötés, hogy természetesen az ingyenes rendelésnek van értékhatára, egészen pontosan 39 euró felett kell vásárolni hozzá. Ha így teszünk, akkor viszont a rendszer azonnal felkínálja az ingyenes kiszállítást. A cég erről levélben tájékoztatta ügyfeleit – a hír elérhető már a világ egyik legnagyobb online kiskereskedelmi cégének oldalán is.
A tájékoztatóból pedig az is kiderül, hogy a Magyarországra szállítandó termékekre (betartva a vonatkozó jogszabályokat) a magyar áfát számolja az Amazon. Ez azt is jelenti, hogy ahhoz, hogy a termékek végső, magyarországi árát lássuk, be kell jelentkeznünk, és be kell állítanunk magyarországi címünket a német aloldalon.
A második leggazdagabb amerikai, Jeff Bezos cége a fenti kondíciók mellett ingyen szállít ki mostantól Szlovákiában, Csehországban, Dániában és Finnországban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.