Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 03. 11:29, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Már bontják a piacot

Már bontják a piacot

A terveknek megfelelően a mai napon megkezdődött a régi piaccsarnok bontása.

Nem dózerolják le a rossz állapotú építményt, mivel annak még használható elemeit hasznosítani szeretnék. Ennek megfelelően először a tetőlemezeket szerelik le, majd pedig belülről a vasszerkezetet, ezzel együtt pedig a határoló épületeket bontják le. Október 31-ig az aljzat felszedésével zárul majd a piac bontása - tudtuk meg Rádi Róberttől, aki a lakosság türelmét kéri, hiszen a bontási munkálatok nagy hanghatással és porral járnak. Az építmény még hasznosítható elemeit a Városgondnokság fogja felhasználni tárolási célokra.

A projektet irányító Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője hozzátette, az új piac építésével kapcsolatos kiviteli tervek már elkészültek, a hét második felében fog elindulni a közbeszerzési eljárás, melynek során kiválasztásra kerül a kivitelezést végző cég.

Áldozó Tamás polgármester arról beszélt, hogy a piac minden település életében sokkal többet jelent önmagánál, hiszen az egy találkozó hely is egyben. - Pápán a piac, a vásár a település egyik fő szervező ereje volt, hiszen a 14. - 15. századtól kezdve vannak adataink arról, hogy tarottak itt vásárokat. A pápai piac ma is jelentős, a súlyának megfelelően kezeljük a megújítását is. Az volt az elvárásunk, hogy a piac elköltöztetése után azonnal kezdődjön meg a munka és a lehető legrövidebb időn belül be is fejeződjön a piac rekonstrukciója - hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette, a tervezői költségbecslés azt mutatja, hogy a piac megújítására elnyert 500 millió forint nem lesz elegendő, éppen ezért a képviselő-testület korábban arról határozott, hogy többlet kötelezettséget vállal, melyet hitel felvételéből finanszíroznának, ám ehhez a kormány hozzájárulása is szükséges. Azonban abban az esetben is biztosított az új piac megépítése, ha ez a kormányhatározat elhúzódna - mondta el a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.