Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 30. 11:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Már az utolsó simításokat végzik, hamarosan készül a jég

Már az utolsó simításokat végzik, hamarosan készül a jég

Ha a technika is a jégpálya mellé áll, akkor hamarosan korizhatunk az Esterházy-kastély udvarán.

Az elmúlt napokban, mostoha körülmények között érkeztek meg a pálya elemei és állították azokat össze a szakemberek. A Fő téri rendszerhez hasonlót alakítottak ki a kastély udvarán is, annyi különbséggel, hogy itt nincsenek beépítve a hűtést biztosító csövek, hanem azok a talaj felett futnak. Ezzel elkészültek, csakúgy, mint a faházak összeállításával, melyek száma a Fő térihez képest kisebb, hiszen a pénztár, a korcsolya kölcsönző, valamint a mosdó fűtött térben, a kastélyban kap helyet, a faházakban büfé és öltöző lesz - tudtuk meg Boros Katalintól. A jégpályát is üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a munkálatok leglátványosabb része, a jégkészítés van még hátra a feladatok sorából. - Ez az első év, hogy a kastély udvarán kap helyet a jégpálya, tudjuk, hogy sok energiára van szükség, ez volt a legnagyobb kihívás a költözésben. Ha erre megnyugtató választ kapunk, akkor elkezdhetjük a jég készítését és ha az időjárás is kegyes lesz, hamarosan birtokba vehetik a korizók a pályát - mondta az ügyvezető hozzátéve, esőben tovább tart a jég elkészítése, de a bérbeadó osztrák cég tájékoztatása szerint plusz 8 Celsius fokig képes a rendszer jeget készíteni és 15 fokig garantálják a jégminőséget, szélcsendes időben.

A tavalyi évhez képest változik a jégpálya nyitvatartása, 11-15 óráig, illetve 16-20 óráig várják a korizókat és a kísérőiket, akik az új helyszínen jobban körbe fogják tudni állni a pályát. A belépőárak nem változnak, a tanulóknak pedig ezúttal is lesz segítségük, nem pingvin, hanem panda személyében. Lesz zene is, sőt, gyors wifit is ígérnek a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.