Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Február 14. 13:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Rendőrség

Már az első napon 90 autós bukott le, hogy nem volt bekapcsolva az öve

Már az első napon 90 autós bukott le, hogy nem volt bekapcsolva az öve

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a rendőrség 2023. február 13. és 19. között Magyarország egész területén főként a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizi a közutakon. Elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát vizsgálják a rendőrök.

Az akció első napján Veszprém vármegyében a rendőrök összesen 90 alkalommal állapították meg a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 83 esetben – a járművezető, a többi esetben pedig az utas nem használta a passzív biztonsági eszközt. Velük szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzések során az egyenruhások továbbá 5 alkalommal intézkedtek a sebesség nem megfelelő alkalmazása miatt, a sofőrök közül 4 főt helyszíni-, míg egy 1 személyt közigazgatási bírsággal sújtottak. Ezenkívül elsőbbség meg nem adása miatt 10 járművezetővel szemben intézkedtek, és 9 alkalommal az irányváltoztatás, a haladás és kanyarodás szabályainak meg nem tartása igazoltatták a sofőröket.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívj a közlekedők figyelmét, hogy maradéktalanul tartsák be a KRESZ szabályait, a biztonsági övet pedig mindig kapcsolják be és erre figyelmeztessék utasaikat!
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.