Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 19. 16:56, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Már a premier előtt 25 millió dollárt keresett az új Batman-film

Már a premier előtt 25 millió dollárt keresett az új Batman-film

Huszonöt millió dolláros premier előtti bevétellel mutatkozott be csütörtökön A sötét lovag - Felemelkedés című új Batman-film Észak-Amerikában, ahol a produkció forgalmazása pénteken kezdődik. Elemzők szerint hétvégi jegyeladásaival rekordot is dönthet Christopher Nolan filmje.

A Christian Bale főszereplésével forgatott produkció európai premierje szerda este Londonban volt. A két helyszínen zajlott díszbemutató egyikén, a BFI IMAX mozijában Harry herceg is megjelent a BBC tudósítása szerint.
Észak-Amerikában péntek reggeltől már 4400 moziban játsszák a denevéremberes akciófilmet - értesült a The Hollywood Reporter online kiadása (http://www.hollywoodreporter.com/news/dark-knight-rises-pre-sale-tickets-25-million-351301).
Nolan nem térhatású filmet forgatott, elemzők szerint esetleg ez gátolhatja meg a produkciót abban, hogy akkora bevételt hozzon, mint a háromdimenziós Bosszúállók. Emellett a film elég hosszú: két óra 43 percig tart a vetítés. Másrészt egyetlen filmet sem mutattak be korábban annyi - 330 - IMAX-moziban, mint A sötét lovag - Felemelkedést. Nolan nagy rajongója az IMAX-nak, ezért a filmből több mint egy óra IMAX-kamerákkal készült.
A produkciót Nolan Batman-trilógiájának utolsó darabjaként emlegetik. Bale a bemutató előtt többször leszögezte, hogy utoljára öltötte magára a denevérember kosztümjét.
A Batman: Kezdődik 2005-ben, a folytatásaként született A sötét lovag 2008-ban aratott kritikai és közönségsikert. "Először fordult elő, hogy egymás után háromszor alakítottam egy szerepet, a filmek az életemre és a pályafutásomra is nagy hatással voltak" - hangsúlyozta Bale.
A trilógiát záró epizódban számos szereplő visszatér, köztük az Alfredot alakító Michael Caine, a Gordon felügyelőt játszó Gary Oldman és Lucius Foxként Morgan Freeman is. A szereposztásban újoncként tűnik fel Marion Cotillard, Joseph Gordon-Lewitt, Tom Hardy, valamint Anne Hathaway, aki Macskanő bőrébe bújik.
A sötét lovag - felemelkedés július 26-án mutatkozik be a magyar mozikban.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Navracsics Tibor: egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió

Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját; megbeszélést folytatott Szita Károly polgármesterrel, és találkozott a kaposvári választópolgárokkal

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Nagy Márton: a kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat