Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 28. 12:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Már a kopó aszfaltréteget készítik a Szabó Dezső utcában

Már a kopó aszfaltréteget készítik a Szabó Dezső utcában

Nyár közepén kezdődött meg a meglehetősen rossz állapotú út teljes körű megújítása. A változás szembetűnő, a végéhez közeledik a kivitelezés.

Az 1,2 kilométeres szakasz mintegy 800 millió forintból újul meg teljes körűen. A napokban aszfaltozták le az új csomópontot a 83-as számú főút elkerülő szakaszán, ahol kanyarodó és soroló sávokkal csatlakozik a Szabó Dezső utca a főútra.

Az útszakasz nagyobbik részén már a kopó, vagyis a felső aszfaltréteg kialakítása is megtörtént, most a kapubejáról aszfaltozása zajlik, ezt követően készülhet el a burkolat az Acsádi út felőli oldalon is.

Az úton lehet közlekedni, de fokozott óvatossággal, hiszen a munkavégzés zajlik és az útburkolati jelek sincsenek még felfestve.

Zajlik az Acsádi úti körforgalom kialakítása is, a szegélyek és a térkövek lefektetését követően kezdődhet meg a csomópont aszfaltozása. A környéken a Vak Bottyán utca újjáépítésén is dolgoznak, elkészült a csapadékvíz elvezetőrendszer az út város felőli végénél, így hamarosan itt is elkészülhet az út alapja, majd pedig az aszfaltcsík.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.