Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 16. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Már a Fő tér új burkolatán járhatunk!

Már a Fő tér új burkolatán járhatunk!

Az OTP-től az Erste Bankig terjedő járdaszakaszt lezárták a gyalogosforgalom elől. Az új burkolaton kordonok között lehet közlekedni.

Hétfőn délután kezdték meg a kivitelező cég munkatársai a kordonok kihelyezését a tér nyugati oldalának frissen burkolt részén. Estére le is zárták az említett szakaszt a gyalogosok elől, a mai napon ugyanis elkezdik felbontani a járda régi burkolatát. A lakásokba és az üzletekbe való bejárást biztosítják az alábbi képen látható murvás közlekedőkön.(Cikkünk a kép alatt folytatódik)

A kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója, Vörös László arra figyelmeztetett, a kordonnal lezárt – gyalogosok számára fenntartott – területen kívül építkezés folyik, így tilos a kordonon túli területen tartózkodni, ott közlekedni. A járdaépítés során a lehető legkevesebb kellemetlenséget kívánják okozni az itt élőknek, itt dolgozóknak és az itt lévő szolgáltatók ügyfeleinek, ám arra számítani kell, hogy az építkezés miatt néhány percet olykor várakozni kell az épületekbe való bejutásra. Az építkezés előrehaladásával a gyalogosok számára kialakított terület változhat is - mondta el Vörös László a Pápa-ma.hu-nak.

Az új járdaszakasz építése várhatóan több hónapot vesz majd igénybe. A leendő gyalogút szélessége nagyjából megegyező lesz a mostaniéval, az úttesttől zöldterület választja majd el. (Cikkünk a kép alatt folytatódik)

A tér átadását jövő nyárra tervezik, de információink szerint a 2013-as Játékfesztivál helyszínei között már szerepel az új Fő tér.

A leendő jégpálya területén (Nagytemplommal szemben) továbbra is a talajtömörítést végzik a szakemberek. A munka lassan halad, ezt azzal indokolják, hogy alapos munkára van szükség ahhoz, hogy a tér később se süllyedjen meg. Reméljük így is lesz. Addigis maradnak a gödrök, árkok és kupacok a szebb napokat is látott pápai Fő téren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.