Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2014. Április 23. 16:13, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Malomba tört be

Malomba tört be

Egy használaton kívüli pápateszéri malomba tört be 2014. februárban egy 27 éves Pápa környékén élő férfi.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Pápateszér külterületén álló, használaton kívüli malom épületét 2014. február elején kora délután kereste fel H. A.. Az épület nyílászárói zárva voltak, ezért úgy döntött, hogy tetőbontással jut be az ingatlanba. A háztető cserepeit félrehúzta és bemászott a padlásra, majd az alatta levő helyiségekben is körülnézett. A malomból sarokcsiszoló gépet és egyéb értékeket tulajdonított el több tízezer forint értékben.

A sarokcsiszolót a helyi körzeti megbízottak 2014. március 19-én foglalták le egy férfitől, aki nem tudta annak pontos eredetét.
A bűncselekmény elkövetőjére utaló adatok alapján Rák Szilárd r. zászlós körzeti megbízott és Mehringer Richárd r. főtörzsőrmester nyomozó 2014. április 23-án kora reggel elő is állította H. A.-t a Pápai Rendőrkapitányságra.
A gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó: illusztráció (parameter.sk)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 13:15, szerda | Helyi

Pápai valutaváltóban csalt az alkalmazott

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy valutaváltással foglalkozó nővel szemben, aki sajátos módon károsította meg munkaadóját.

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 11:02, kedd | Helyi

Zene – Tánc – Bor – Somló… Somló Fesztivál 2021

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.