Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 07. 14:42, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Malacokat loptak, lebuktak

Malacokat loptak, lebuktak

A sértett 2023. november 3-án délelőtt tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a Várkesző mellett található állattelepéről ismeretlen tettesek öt malacot loptak el, közel 200 ezer forint értékben.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók megállapították, hogy a korábban a telepen dolgozó 49 éves Győr-Moson-Sopron vármegyei férfi a rá bízott állatok közül öt malaccal a sajátjaként rendelkezett, és azokat eladta. Egy 24 éves malomsoki, valamint egy 50 éves szanyi lakos tisztában voltak azzal, hogy az állatok nem az eladó tulajdonát képezik, és jóval a piaci ár alatt vásárolták meg az állatokat, hogy azokat továbbértékesítsék - íra közösségi oldalán a Veszprém vármegyei rendőrség.

A rendőrök az elkövetőket még aznap elfogták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták őket. A malacok eladását intéző 49 éves férfival szemben sikkasztás vétség, a két vásárló ellen pedig pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.