Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Malacból származó fehérje segíthet a demenciás betegeken

Malacból származó fehérje segíthet a demenciás betegeken

A malacból származó tisztított agyi fehérjéből készülhet gyógyszer némi javulást eredményezhet a demenciás betegek állapotában, akiknek betegségét a vér áramlásának hiánya okozza - mutattak rá legújabb tanulmányukban kínai szakemberek, amelyről a Fox News számol be.

A kínai kutatók hat randomizált, a Cerebrolysin-ról készült kísérleti vizsgálat eredményeit vetették össze, s azt találták, hogy a gyógyszer némileg javította a demenciás páciensek mentális állapotát mérő teszteken elért eredményeit.

Dr. Joe Verghese neurológus professzor szerint az eredmények biztatóak, ezért érdemes folytatni a vizsgálatot, különösen azért, mert nincsen speciális kezelés a vaszkuláris demencia kezelésére.

A vaszkuláris demencia a második leggyakrabban előforduló időskori elbutulás, az Alzheimer-kór mögött. Verghese szerint a demenciában szenvedők egy része az Alzheimer-kór kezelésére alkalmazott gyógyszereket szed, de a legfőbb kezelés, hogy ellenőrzés alatt kell tartani a páciens véredényt-károsító rizikófaktorokat.

Jelen tanulmány keretében Dr. Li He a sertésből származó fehérje potenciális gyógyszerként való használhatóságát vizsgálta. Ezek a fehérjék a szakemberek szerint ugyanis hozzájárulnak az idegsejtek növekedéséhez, valamint védőhatást biztosítanak az új idegsejtek számára.

A Cerebrolysin-t jelenleg a világ számtalan részében vizsgálják az Alzheimer betegség, a stroke és a traumás agyi sérülések, valamint az oxigénhiány csecsemőkori agyi károsodás miatti kezelésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.