Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Április 28. 14:01, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Rossz utánzatoknak minősítették német szakértők azokat az észak-koreai interkontinentális rakétákat.

Melyeket a kommunista ország az államalapító Kim Ir Szen születésének 100. évfordulója alkalmából, április 15-én mutatott be a Phenjanban rendezett katonai parádén.

A hat, fenyegető kinézetű, KN–08 típusú interkontinentális rakétát, amelyet először láthatott a nagyközönség, a müncheni Schmucker technológiai vállalat szakértői a felvételek alapján tüzetes vizsgálatnak vetették alá, és több rendellenességet fedeztek fel rajtuk.

Mint Robert Schmucker, a cég ügyvezető igazgatója közölte, a hat rakéta mindegyike másmilyen. A szállítójármű, a kilövőállvány és a rakéta nem illenek egymáshoz. A szakértők hat különféle robbanófejet azonosítottak a hat rakétán, továbbá folyékony üzemanyagot tartalmazó tartályhoz illő tanksapkát, holott a KN–08 szilárd hajtóanyaggal működik.

A jelentés arra is rámutatott, hogy a robbanófejen hullámos volt a borítólemez, „mintha egy vékony fémlemezt több hosszanti tartóelemre erősítettek volna”. A valódi robbanófejek kialakítása ettől eltérő, már csak azért is, hogy képesek legyenek elviselni a földi atmoszférába való visszatéréskor a súrlódás miatt keletkező magas hőmérsékletet. Ezért a szakértői jelentés végkövetkeztetése az, hogy a nagy csinnadrattával bemutatott rakéták pusztán gyenge minőségű utánzatok.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:54, csütörtök | Külföld

Lavrov: nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai, az európai biztonság kérdéseiről megtartott sajtótájékoztatóján.

2022. December 01. 13:52, csütörtök | Külföld

A horvát kormány döntött az üzletek vasárnapi zárva tartásáról

A horvát kormány csütörtökön döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.

2022. November 30. 12:44, szerda | Külföld

Ukrajnát támogató és a tagállamok védelmét garantáló nyilatkozatot fogadtak el a NATO külügyminiszterei

A NATO külügyminiszterei kétnapos bukaresti tanácskozásukon Ukrajnát támogatásukról biztosító, a tagállamok védelmét garantáló, és a nyitott kapuk politikájának folytatását ígérő közös nyilatkozatot fogadtak el.

2022. November 29. 06:00, kedd | Külföld

Rekorderedményt értek el a legnagyobb autógyártók a harmadik negyedévben

Rekordszintű eredménnyel zárták a harmadik negyedévet a legnagyobb autógyártó cégek az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság egy hétfőn ismertetett kutatása szerint.