Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Április 28. 14:01, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Rossz utánzatoknak minősítették német szakértők azokat az észak-koreai interkontinentális rakétákat.

Melyeket a kommunista ország az államalapító Kim Ir Szen születésének 100. évfordulója alkalmából, április 15-én mutatott be a Phenjanban rendezett katonai parádén.

A hat, fenyegető kinézetű, KN–08 típusú interkontinentális rakétát, amelyet először láthatott a nagyközönség, a müncheni Schmucker technológiai vállalat szakértői a felvételek alapján tüzetes vizsgálatnak vetették alá, és több rendellenességet fedeztek fel rajtuk.

Mint Robert Schmucker, a cég ügyvezető igazgatója közölte, a hat rakéta mindegyike másmilyen. A szállítójármű, a kilövőállvány és a rakéta nem illenek egymáshoz. A szakértők hat különféle robbanófejet azonosítottak a hat rakétán, továbbá folyékony üzemanyagot tartalmazó tartályhoz illő tanksapkát, holott a KN–08 szilárd hajtóanyaggal működik.

A jelentés arra is rámutatott, hogy a robbanófejen hullámos volt a borítólemez, „mintha egy vékony fémlemezt több hosszanti tartóelemre erősítettek volna”. A valódi robbanófejek kialakítása ettől eltérő, már csak azért is, hogy képesek legyenek elviselni a földi atmoszférába való visszatéréskor a súrlódás miatt keletkező magas hőmérsékletet. Ezért a szakértői jelentés végkövetkeztetése az, hogy a nagy csinnadrattával bemutatott rakéták pusztán gyenge minőségű utánzatok.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 17:02, vasárnap | Külföld

Rekordnagyságú területen pusztított erdőtűz az idén Európában

Minden korábbinál nagyobb területen pusztított erdőtűz Európában az idén az Európai Unió figyelőszolgálatának vasárnap ismertetett adatai szerint.

2022. Augusztus 14. 12:04, vasárnap | Külföld

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés

2022. Augusztus 14. 06:00, vasárnap | Külföld

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.

2022. Augusztus 13. 18:08, szombat | Külföld

Enyhíti a korlátozásokat az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban