Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 10. 09:50, péntek | Helyi

Májusi testületi ülés jobbikos szemmel

Májusi testületi ülés jobbikos szemmel

Erőss Bulcsú, jobbikos önkormányzati képviselő értékelte a májusi képviselő-testületi ülést.

A tegnapi napon tartotta soron következő testületi ülését Pápa Város Önkormányzata, mely összejövetel a készülő Fő tér munkálatainak megtekintésével kezdődött. Az ülésterembe visszatérve a költségvetés 2012-es végrehajtásáról szóló rendelet-tervezet került napirendre, amelyet a Jobbik képviselőjeként Erőss Bulcsú elutasított. A megújult Fő tér új belvárosi közlekedési rendelet-tervezetet kívánt, melyet egyhangúan – jobbikos támogatással – fogadott el a testület. Ugyanezen oknál fogva a közterület használatáról és a reklámozás rendjéről is kellett rendeletet alkotni, mely szabályozza többek között a különböző teraszok, nyári kertek díjszabásait június 14-től, a Fő tér ünnepélyes átadásától kezdődően. A Jobbik ezt a rendelet-tervezetet is támogatta. Beterjesztésre került az önkormányzat közművelődési koncepciója, egy első olvasatú anyag, mely természetesen bővíthető, ezt is támogatta a jobbikos képviselő.

Ezt követően tájékoztatók, beszámolók tömkelege következett, melyet – két kivétellel – a Jobbik mindannyiszor támogatott. A Jókai Mór Városi Könyvtár tevékenységét kiváló szakmai színvonalon ismerhette meg a testület, de Erőss Bulcsú támogatandónak találta a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámolót, valamint a Családok Átmeneti Otthonának 2012-es működéséről szóló beszámolót is. Nem tudta viszont támogatni a polgárőrség és a rendőrség beszámolóját. Előbbit azért nem, mert a polgárőrség tevékenysége a politikus olvasatában nagyon sok kívánnivalót hagy maga után, hiába volt a sok laudáció a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület ülésén, álláspontja szerint a szervezet nem hatékony, és főleg nem magas szakmai színvonalon látja el feladatát, utóbbit pedig azért nem, mert a rendőrség munkája, a jó statisztikák ellenére is (a Pápai Rendőrkapitányság a megyében a második a nyomozási eredményességet tekintve, 64,81%) nagyon sok ügyet, olyanokat, amely valóban nem olyan túlzóan nagy súlyúak, de a lakóközösségek számára nagyon is problémásak, egyszerűen nem tud megoldani. Ezen felül pedig a Jobbik nem szavazata egyben évről évre jelzésértékű is, hogy az Orbán-féle „két hét alatt rendet teszünk” szlogenből csak a két hét valósult meg ez idáig.

A vegyes ügyekben fontos, említésre méltó előterjesztésként szólt Erőss Bulcsú arról, hogy az önkormányzat a nyári tábor megszervezéséhez és lebonyolításához 1 millió forintot biztosít. Azért is nagyon fontos ez, mert sok gyerek, a családok szűk anyagi körülményei miatt nem tudja magának megengedni a táborozást, így azonban lehetőség nyílik számukra is, hogy a vakáció ezen napjait ne unatkozással, hanem tartalmas időtöltéssel tudják teljessé tenni. Másik lényeges előterjesztés, hogy a helyi televízió részt vehet a DIGI 2013 elnevezésű pályázaton, melyhez az önkormányzat – a Jobbik támogatásával – hozzájárult, és nyilatkozott arról, hogy remélhetőleg nyertes pályázat esetén a szükséges önrészt a 2013. évi költségvetés terhére biztosítja.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.