Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Június 04. 07:17, kedd | Helyi
Forrás: Kovácsné Kalmár Beáta

Májusfa kitáncolása Vaszaron

Májusfa kitáncolása Vaszaron

Immáron 3. alkalommal került megrendezésre június 1-én Vaszaron a Májusfa Kitáncoló Rendezvény, amit a Tegyünk Vaszarért Egyesület szervezett meg a község piacterén.

A jó idő is nekik kedvezett, hiszen szép nyári napsütésben zajlottak a szabadtéri események. Az Ihász Gábor Általános Iskola tanulói nyitották meg a rendezvényt vidám táncos műsorukkal.

Az Egyesület köszöntőjében a pedagógusokról is megemlékezett pedagógusnak alkalmából, megköszönve nekik munkájukat és további sok sikert kívánva hivatásukhoz. Az iskola citerazenakara és Király Mátyás is számot adott szintetizátoros tudásáról. A 4. osztályos tanulók néptáncbemutatója jó hangulatot teremtett a közönség sorai között, felkészítőjük Vida Anna volt.

A Vaszari Dalkör női és férfi kórusa is színpadra lépett. A férfi kórus is ezen a napon ünnepelte fennállásának 1 éves évfordulóját. A fellépők között szerepelt még a Takácsi Kenderszer Népdalkör és Néptánccsoport, a Takácsi Traccsmenyecskék, a Gecsei Dallamvarázs Énekkar, valamint Anetta.

A piactér megtelt érdeklődőkkel, akit az Egyesület tagjai finom lángossal és palacsintával kápráztattak el. Estére a májusfa is kidőlt, a falu focipályájára megérkezett a várva várt hőlégballon.

A magasba vágyók a szélcsend bekövetkeztével ereszkedhettek fel a falu fölé szemlélődni. Este a tombolasorsolás is jó hangulatban telt, a sok értékes tombolafelajánlásnak köszönhetően.

9 órától Retro Disco, DJ Bécivel szórakoztatta a lakosságot a falu piacterén! A Tegyünk Vaszarért Egyesület ezúton köszöni meg a rengeteg támogatást, felajánlást, amit kapott a rendezvényre. Köszönjük, hogy megtisztelték műsorunkat!

Címkék: májusfa, program, vaszar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.