Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Március 11. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: Papa-ma.hu

Május végén lesz a Pápai Agrárexpo

Május végén lesz a Pápai Agrárexpo

A 18. éve megrendezésre kerülő Agrárexpo idén sem csak a \"szakmabelieknek\" fog szólni, a \"laikus\" látogatók is jól fognak szórakozni - ígérik a szervezők.

A Pápai Agrárexót idén május 23-25. között rendezi meg a Pápai Platán Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai támogatásával.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő tegnap sajtótájékoztatón elmondta, örömére szolgál, hogy a polgármestersége alatt megszületett rendezvény nagykorúvá vált és nemcsak megmaradt, hanem az elmúlt esztendőkben tovább is tudott fejlődni, színesedni, és az ország öt legnagyobb regionális agrárkiállításává nőtte ki magát.

A Pápai Agrárexpo közönségprogramjait a város szervezi a Pápai Platán Nonprofit Kft. által – tájékoztatta Áldozó Tamás polgármester a sajtó képviselőit. Mint mondta, az expo az elmúlt években kertészeti profilú kiállítókkal bővült, idén pedig kisállattartáshoz, tenyésztéshez kapcsolódó termékeket forgalmazó kiállítókat is várnak. A vásár hagyományos programjában ezúttal is szerepel a vasárnapi vadásznap a Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében, a szombatot az előző évekhez hasonlóan a horgászoknak szentelik, a rendezvény első napja pedig a nyitórendezvény megszokott eseményei szerint zajlik.
-Pápa Város Önkormányzata, mint egy nagy élelmiszeripari társaság tulajdonosa is fontosnak tartja a Pápai Agrárexpót, így a Pápai Hús 1913 Kft. az egyik legnagyobb standdal mutatkozik majd be a fedett területen és ez a rendezvény lesz a Pápai Hús grillszezonjának nyitója is – közölte, hozzátéve, több kulturális és szórakoztató családi program is várja majd a látogatókat és arra számítanak, hogy a korábbi években megszokott tízezres nagyságrendű érdeklődő keresi fel a májusi programot.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke azt mondta, számára a Pápai Agrárexpo kiemelkedő rendezvény az ország más agrárgazdasági programjai közül, és könnyű a hazait szeretni, ha az jó is, márpedig a Pápai Agrárexpo esetében erről van szó.
-A kamarának elkötelezett célja minden agráriumhoz kapcsolódó összejövetelt, fórumot, kiállítást szakmailag támogatni és lehetőség szerint más módon is hozzájárulni a rendezvények sikeréhez. Ezek a programok hangsúlyos szerepet játszanak az agrárium társadalmasításában is, hiszen a nem agráriumban élőkkel megismertetik, hogy milyen eszközökkel, technológiákkal dolgoznak mezőgazdászok – az ebben való közreműködés pedig ugyancsak kiemelten fontos a kamarának.

A NAK Veszprém megyei elnöke, dr. Radovics Tibor a szakmai programok témaköreit ismertette a sajtótájékoztatón. Az idei esztendőben a nyitórendezvényhez kapcsolódó konferencia a gazdálkodók összefogott és szervezett terményértékesítésével foglalkozik, a konzultációk, előadások témái között az új földtörvény eddigi tapasztalatai, az új uniós költségvetési ciklus lehetőségei, a kamara pályázati rendszerben való szerepvállalása és az adóügyek is szerepelnek. A rendezvény szakmai tartalommal való megtöltéséért felelős kamara ezen kívül gépbemutatót, fakitermelési bemutatót, traktor ügyességi versenyt is szervez és rendezésükben zajlik majd a hagyományos Veszprém Megyei Palackos Borok Versenye nagydíjainak átadása is. Az elnök kiemelte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standját, ahol különböző kóstolókkal népszerűsítik a hazai élelmiszeripari és helyi termékeket.

A XVIII. Pápai Agrárexpo helyszíne ezúttal is a Városi Sportcsarnok és környéke lesz, a kiállítást 1000 négyzetméter fedett és 2000 négyzetméter szabad területen rendezik meg. Az agrárszakmai rendezvényre már megkezdődött a kiállítók szervezése és többen jelezték is részvételi szándékukat az expóra.

Fotó: archív

Címkék: pápai agrárexpo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.