Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2018. Május 12. 16:51, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Magyarországon bujkált egy svéd csaló

Magyarországon bujkált egy svéd csaló

Csalás miatt körözték a német hatóságok a svéd férfit, akit a magyar rendőrök Budapesten elfogtak a minap.

A német társszerv április végén megkereséssel élt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztálya felé, mert információjuk szerint egy általuk körözött svéd állampolgár Magyarországon tartózkodik. A férfival szemben jelentős értékre elkövetett ingatlanokkal kapcsolatos csalások miatt bocsátottak ki európai elfogatóparancsot.

A KR NNI nyomozói haladéktalanul megkezdték a keresett személy felkutatását és a beszerzett információk alapján május 10-én a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársainak közreműködésével egy VI. kerületi lakásban elfogták a svéd állampolgárt. A rendőrök a férfit előállítását követően őrizetbe vették. Németországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

A nemzetközi információcserére a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának (ENFAST) keretében került sor. A 2010-ben létrejött Európai Uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. Célja a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése a tagállamok nemzeti célkörözési egységei között.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 18:14, vasárnap | Kék hírek

Egy titkos jeladó buktatta le a betörőket

A technika, a tulajdonos és az újbudai rendőrök együttműködésének köszönhetően nem sokáig örülhetett zsákmányának a két férfi, akik egy építési telekre törtek be a fővárosban a minap.

2022. Augusztus 14. 13:05, vasárnap | Kék hírek

Motor a barlangban, légpuska az ágyneműtartóban, elkapták a tolvajt

Ceredi ingatlanba tört be a 19 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak a minap.

2022. Augusztus 14. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Saját nagymamájától lopott a hálátlan unoka

Őrizetbe vettek egy helyi férfit a karcagi rendőrök, aki alvó nagyanyja füléből lopta el a fülbevalót, valamint több üzletből is tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.

2022. Augusztus 13. 16:01, szombat | Kék hírek

Dílernőt fogtak a rendőrök Karácsonydon

Letartóztatta a bíróság azt a karácsondi nőt, akit séta közben kapcsoltak le a rendőrök.