Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 21. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Magyar Ízek Sétánya: gasztronómiai utazás a Duna-parton

Magyar Ízek Sétánya: gasztronómiai utazás a Duna-parton

Szent István napján, a budai rakparton immáron második alkalommal került megrendezésre a Magyar Ízek Sétánya.

A helyszínre látogatók a Bem tértől egészen a Clark Ádám térig húzódó standokon kóstolhatták végig a magyar étel- és borkülönlegességeket. A frissen készített bajai halászlé és lecsó mellett reformédességek, egyedi lekvárok és péksütemények gondoskodtak étvágyunk felkeltéséről.

Az első alkalommal megrendezett Magyar Ízek Sétánya 2010-ben nagy sikert aratott: több tízezer látogató és sok tucat gasztronómiai különlegesség foglalta el a budai rakpartot. A szervezők idén több kiállítóval és termékkel, további látni- és kóstolnivalókkal örvendeztették meg az ínyenceket.

A sétány már augusztus 19-én megnyitotta kapuit, ám a délután során még igen kevesen lézengtek a lezárt útszakaszon. A korán érkezők kényelmesen, tolongás nélkül kóstolhatták végig a magyar gazdák hazai földben termett gyümölcseit, zöldségeit. A látogatók étvágyát a standok között készített bajai halászlé illata csigázta fel. A kézműves mézeskalács figurák mellett egyedi fonott kalácsok, formára szabott péksütemények, továbbá magyar zászlóval átkötött óriási cipók árasztották el az asztalokat. Az édesszájú vendégek a 2011-es év Magyarország Tortájának megízlelésével élvezhették ki a köles tésztára csurgatott friss sárgabaracklekvár mennyei kombinációját.

A kistermelők mellett az étkezési kultúrába művészetet csempésző éttermek is egyedi ételkülönlegességeikkel képviseltették magukat. Továbbá hazánk nagyobb borvidékeinek számos pincészete is részt vett a jeles gasztronómiai eseményen. A jótékony árnyékkal övezett sétány idilljét és a mennyei falatokat az idős házaspárok, a négykézláb csúszó-mászó kisgyermekeik után futó édesanyák és az összebújó szerelmespárok egyaránt kiélvezhették.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress/archív

Címkék: gasztronómia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.