Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 21. 07:45, péntek | Sport
Forrás: MTI

Magyar sikerek a bűvös-kocka vb-n

Magyar sikerek a bűvös-kocka vb-n

Több számban is első helyezést értek el a magyar csapat tagjai a VI. Rubik Világbajnokságon, amelyet Bangkokban rendeztek a hét végén.

A verseny első délelőttjén Endrey Marcell világrekordot felállítva 19 kockából 19-et rakott ki vakon. Horváth Máté a Master Magicben, Barát Bence a 7x7-es kocka kirakásban, Bodor Bálint a Rubik’s Magicben bizonyult a világ legjobbjának.

Kocza István az 5x5 kocka vakon számban ötödik, a 4x4 kocka vakon számban negyedik lett, Baticz Milán pedig második helyezést ért el – közölte Krupanics Dóra sajtóreferens hétfőn az MTI-vel.

Bodor Bálint Megaminxben ezüst, Baticz Milán a Master Magicben, Horváth Máté a Rubik’s Magicben és Barát Bence a 6x6 kocka kirakásban szerzett bronzérmet.

Az egyik legérdekesebb versenyszámban, a Rubik kocka lábbal történő kirakásában Pozsgai Péter a hatodik, Bereczki Brunó a Pyramin-ban az ötödik, a Rubik’s Clock számban Szabó Gábor a kilencedik helyet szerezte meg.

A világon legismertebb hagyományos 3x3-as kocka döntőjében Micha nyert Lengyelországból 8.65 másodperces átlaggal, könnyedén legyőzve a legesélyesebbnek tartott ausztrál Feliks Zemdegset. Barát Bence a 3x3-as kocka döntőjében nyolcadik lett, maga mögé szorítva a tavalyi Európa-bajnokot és a tavalyelőtti világbajnokot.

A 9-tagú magyar csapat kedd éjjel érkezik haza a versenyről. A háromnapos viadalon – október 14. és 16. között – 40 országból több mint 350 versenyző 19 hivatalos kategóriában mérte össze erejét a világbajnoki címért és a nyerteseknek járó összesen 24 ezer euró pénzdíjért.

A kétévente megrendezett világbajnokság a legnagyobb összejövetelnek számít a Rubik-kocka nagymesterei körében.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.