Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 16. 18:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Magyar rendőrök segítik a turistákat Horvátországban

Magyar rendőrök segítik a turistákat Horvátországban

Közös járőrszolgálatot látnak el magyar rendőrök horvát kollégáikkal júliusban és augusztusban Horvátországban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.

A magyar rendőrök Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken, főként a strandoknál, a turisztikai szempontból frekventált helyeken járőröznek majd. Elsődleges feladatuk, hogy tájékoztatással és útbaigazítással segítsék a magyar nyaralókat, így támogatva horvát kollégáik munkáját - írták.

A közlemény szerint a magyar-horvát közös rendőri szolgálat mára hagyománnyá vált, a magyar rendőrök 2007 óta támogatják a horvát rendőrök munkáját.

Az eredményes szolgálat érdekében a kiutazó rendőrök számára felkészítést tartottak a Rendőrségi Igazgatási Központban. Ennek keretében eladást tartottak számukra Horvátország adottságairól, a helyi szokásokról, az ország turisztikai jellegzetességeiről.

A magyar rendőrök kiválasztásánál döntő szempontként vették figyelembe az angol nyelv ismeretét, de a kiutazók között van olyan rendőr is, aki anyanyelvi szinten ismeri a horvát nyelvet - olvasható a közleményben. Arról is tájékoztattak, hogy a Horvátországba utazó magyar állampolgárok naprakész információkat találnak a konzuli szolgálat honlapján.

Ha segítségre van szükség, Zadarban és környékén hívják a +36 30 114 8704, míg Pulában a +36 30 744 6147 telefonszámot. A két telefonszám kizárólag 2022. július 1. és augusztus 31. között érhető el segítségkérésre - ismertette az ORFK.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.