Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 29. 07:57, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Szenzációs mértékű ralit produkált a magyar piac januárban. Míg három héttel ezelőtt az államcsőddel riogatták a befektetőket, addig mostanra tova tűnt minden hasonló érzés a hazai börzével kapcsolatban.

Az BUX több, mint 20 százalékot ugrott a január eleji mélyponthoz képest, ami egyebek mellett az OTP majdnem 40 százalékos felértékelődéséből és a MOL 20 százalékos emelkedéséből táplálkozik. De azért kellett hozzá a Telekom 15 százalékos és a Richter 10 százalékos drágulása is. Az euró majdnem 30 egységgel lett olcsóbb a 323-as csúcsokhoz képest, de a svájci frank kurzusa is jó 8 százalékkal került lejjebb. Az állampapírpiacon a hozamgörbe legtöbb lejárata december közepi szintekre esett vissza, csak az utolsó három hétben mintegy 200 bázisponttal került lejjebb a görbe. Ez pl. egy hároméves kötvény esetében kb 5 százalékos felértékelődést jelent, de egy tízéves magyar állampapír is kb. 14-15 százalékkal értékelődött fel. A piaci felívelés főként annak köszönhető, hogy változott a kormányzati retorika és a piaci szereplők ezt el is hitték - írják az Equilor elemzői.A várakozások egyre csak fokozódnak a gyors hitelmegállapodás kapcsán, de még mindig úgy véljük, hogy a piac sokkal hamarabb látja a pecsétet a megállapodásokon mint arra a valóságban sor kerül. A következő hetekben sávkereskedésre számítanak az elemzők a hazai piacon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.