Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 03. 13:14, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Magánszínházat alapít Nacsa Olivér és Németh Kristóf

Magánszínházat alapít Nacsa Olivér és Németh Kristóf

Magánszínházat alapít Nacsa Olivér és Németh Kristóf; az új teátrum decemberben tartja első bemutatóját.

Nacsa Olivér előadóművész, humorista az M1 aktuális televízió hétfői adásában felidézte: alapítótársa, Németh Kristóf színművész május végéig a Játékszínt vezette, ő maga pedig évek óta tevékenykedik a Budavári Palotakoncert producereként, most azonban szerettek volna valamit olyat létrehozni, ami mindkettejük szívügye, miközben értéket képvisel.

Németh Kristóf hozzátette, a Játékszín élén eltöltött négy év alatt megbizonyosodott arról, hogy Magyarországon van már létjogosultsága egy piaci alapon működő színháznak.

A színházi kultúra már nem igényel feltétlenül állami támogatást, ha egy teátrumot fiatalos szemléletű, szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkező szakemberek vezetnek - jegyezte meg, hozzáfűzve: a magyar közönség évente rengeteg színházjegyet vásárol, erre és a társasági adókedvezményekre alapozva gazdaságosan működtethető egy színház.

Németh Kristóf szerint a magyar néző többnyire azért megy színházba, hogy kikapcsolódjon, nevessen, hogy el tudja felejteni az aznapi feszültséget. Az új teátrummal ezért szeretnék hazai szerzők friss műveit bemutatni, de alapvetően az angolszász világból hoznak majd olyan darabokat, amelyeket eddig Magyarországon nem lehetett látni, köztük zenés produkciókat.

Az első bemutató helyszíne a Nagymező utcai "pesti Broadway" lesz, 2016 decemberében - árulta el Németh Kristóf.

Nacsa Olivér hozzátette: idővel állandó játszóhelyet is szeretnének, de még keresik az új teátrum leendő otthonát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára