Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 14. 08:44, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ma van az Emlékhelyek napja

Ma van az Emlékhelyek napja

Ma van az Emlékhelyek napja, amelyen országszerte mintegy 50 nemzeti és történelmi emlékhely várja programokkal a látogatókat.

Az országos rendezvénysorozatot első alkalommal szervezi meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). A nyitó rendezvénynek az egyetlen kiemelt emlékhely, a budapesti Kossuth tér ad otthont, ahol a köszöntők után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandár zenekar lép fel.

Az Országházban építéstörténeti előadás lesz az Országgyűlési Múzeum Kőtárában, tárlatvezetést tartanak a múzeum 1956-os emlékhelyén és a kiállítótér két állandó kiállítását is meg lehet tekinteni.

A Fiumei úti sírkertben az érdeklődőket egész nap óránként induló tematikus séták várják, felkeresve többek között a magyar történelem nagyjainak, feltalálóknak, művészeknek, sportolóknak, neves orvosoknak és múzsáknak a síremlékeit. Az eseményen bemutatják Kossuth Lajos, Batthyány Lajos és Deák Ferenc díszes mauzóleumát is.

Programokkal várják a látogatókat az egri várban, a mohácsi nemzeti emlékhelyen, az ópusztaszeri emlékparkban és Drégely váránál, Veszprémben pedig háromnapos eseménysorozattal készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.