Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Augusztus 31. 10:42, szerda | Helyi sport
Forrás: Naplo-online

Ma délután a Győri ETO-t fogadjuk a Liga kupában

Ma délután a Győri ETO-t fogadjuk a Liga kupában

A legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát Véber György a ma délután 5 órakor kezdődő összecsapásra.

A Lombard Pápa 2008-tól képviselteti magát a sorozatban, de eddig nem sok babér termett neki, hiszen a csoportküzdelmeket nem élte túl egyszer sem. Mindháromszor az utolsó helyen végzett csoportjában. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a ligaszereplés jó része ráment arra, hogy innen-onnan összehordott próbajátékosokat teszteljen a szakmai stáb.

A mostani sorozat arra mindenképpen jó lesz, hogy árnyalja a képet a Lombard keretének erősségéről, hiszen itt szóhoz juthatnak azok a játékosok is, akik bajnokikon egyelőre kevés lehetőséget kapnak, de később estleges sérülés- és eltiltáshullám miatt szükség lesz rájuk. Úgy, ahogy arra az elmúlt két szezonban is volt példa. Véber György szerint több okból is jó a Ligakupa.
- A Ligakupának elég vegyes a megítélése, de szerintem több szempontból is hasznos lehet. Egyrészről a kevesebb játékhoz jutó labdarúgók is lehetőséghez juthatnak, másrészről a sérülésből visszatért futballisták számára jó alkalom, hogy segítse a visszatérésüket, hiszen a mérkőzésterhelést nem lehet az edzéseken visszaadni. A mai találkozó még nem erről fog szólni, úgy vesszük ezt, mintha rendes bajnoki lenne. Éppen ezért az általam legerősebbnek vélt csapatot fogom pályára küldeni, függetlenül attól, hogy a Győr hogyan áll fel - mondta Véber György.
A pápaiak szakvezetője hozzátette, hogy amikor már sorozatban, háromnaponként jönnek majd a bajnoki és a kupameccsek, ő is elkezdi majd a játékosok rotációját. Ugyanakkor kíváncsian várja, mire lesz képes kerete a háromfrontos (bajnokság, Magyar Kupa, Ligakupa) harcban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.