Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 12. 08:14, péntek | Belföld
Forrás: index.hu

Élve elásott embereket találtak Csepelen!

Élve elásott embereket találtak Csepelen!

Egy erdélyi fiatalember hívta fel a rendőrök figyelmét arra a szerb zsarolóra és társaira, akik több embert is élve ástak el Csepel egy elhagyatott, fás, bokros részén.

 Őt is a földbe ásták guggoló helyzetben, hátrakötözött kézzel, miután elvették a bankkártyáját és kiverték belőle a pin-kódot. Mégis kiszabadult. De legalább négy halottat találtak a gödörnél a rendőrök.

A Blikk úgy értesült, hogy hat, félig-háromnegyedig a földbe ásott holttestre bukkantak a rendőrök. Az első szakvélemény szerint egy-négy hete halhattak meg. A Blikk szerint több koponyát is találtak a holttestek mellett. AZ MTI szerint négy holttestet szállítottak el a helyszínről.

A gyanú szerint egy szerb uzsorás a tettes, aki figyelmeztetésnek szánhatta az élve eltemetést. Az MTV információi szerint a rendőrséget az egyik kiszabadult ember értesítette korábban.

Információink szerint a gyilkosságok elkövetőjét múlt héten fogta el a rendőrség, aki azonban a holttestek helyéről később, valószínűleg csütörtöki vallomásában beszélhetett.

A Magyar Nemzet munkatársának sikerült telefonon beszélnie egy anonimitást kérő erdélyi származású fiatalemberrel. Ő az, akinek sikerült kiásnia magát, és aki a múlt héten értesítette a rendőrséget.

A szerb állampolgárságú gyanúsított ismerte a fiatalember családját. Többször kért tőlük pénzt kölcsön, amit részben meg is adott, hogy a bizalmukba férkőzzön.

A múlt héten, a fiatalember fizetése napján a szerb férfi sörözni hívta a csepeli erdőbe a barátaihoz, egy erdőben élő hajléktalan házaspárhoz. Sörözés közben azonban a fiatalembert hátulról lefogták, és fojtogatni kezdték.

Elvették bankkártyáját, és kényszerítették, hogy árulja el a kártya PIN-kódját. A fiatalember megadta a számot, ám nem bíztak meg benne, ezért nyakig betemették egy előre kiásott gödörbe (korábban a kérdésére azt mondták, hogy a gödör árnyékszék építéséhez kell).

A férfit guggoló helyzetben, hátrakötött kézzel ásták el, mert ebben a pozícióban a legnehezebb kijutni a gödörből. Valahogy mégis sikerült magát kiásnia, és elmenekülnie. Előbb azonban még az őrzésére hátrahagyott kutyával is meg kellett küzdenie.

Menekülés közben többekkel is találkozott, akiktől a mobiltelefonjukat kérte a rendőrség hívására, ám senki nem adta oda, úgy megijedtek a véres, sáros embertől. A férfi végül hazajutott csepeli lakásába, onnan értesítette a rendőrséget.

A rendőröknek 24 órán belül sikerült elfogniuk az elkövetőket. Azért nem adtak korábban hírt az esetről, mert a szerb férfi csak most tett beismerő vallomást, amiből kiderült az is, hogy már több áldozatot öltek meg hasonló módszerrel.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozati Iroda sajtószóvivője az üggyel kapcsolatban az MTI-nek annyit mondott: az NNI életellenes bűncselekmény miatt indított nyomozást egy összetett esetben. Azt megerősítette, hogy valóban több holttestet találtak, de pontos számot egyelőre nem kívánt közölni.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére