Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Április 22. 14:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Index.hu

Lövöldözés volt Győr belvárosában

Lövöldözés volt Győr belvárosában

Két embert lőtt agyon engedéllyel tartott sörétes puskájával egy presszó tulajdonosa Győr belvárosában. Szombat este a presszóból kidobtak egy szórakozót, az ő emberei jöttek vissza vasárnap számon kérni a történteket.

Két ember meghalt egy lövöldözésben vasárnap délben, Győr belvárosában - tájékoztatta a megyei rendőrkapitányság szóvivője az Indexet. Kocsis Tünde elmondása alapján egy, a Bercsényi liget melletti presszó tulajdonosa végzett sörétes puskáját használva egy haragosának két emberével, akik egy tegnap éjszakai szóváltás után jelentek meg ma délelőtt 11 óra körül a presszónál.A Bercsényi ligetben az online adatbázisok szerint egyetlen presszó van, a Vadkan. A rendőrség megerősítette, hogy itt történt a gyilkosság. A szóvivő, Kocsis szerint "ez egy konszolidált hely, nem egy talponálló".

Az ügy előzménye, hogy tegnap éjszaka a tulajdonos elküldte a presszóban szórakozó haragosát és társaságát. Ezt követően ment vissza ma két ember felelősségre vonni a presszó tulajdonosát, aki tüzet nyitott rájuk. Életükért egy óráig küzdöttek a mentők, azonban végül mindketten életüket vesztették. A Kisalföld értesülései szerint a rendőrséget maga a tulajdonos értesítette.

A Kisalföld értesülései szerint az áldozatok egyikét a vita után, az utcán lőtte mellbe. A másik áldozat menekülni próbált, őt autójában, a szélvédőn keresztül lőtte agyon. A rendőrség tájékoztatása szerint a presszó tulajdonosa és az áldozatok is harminc év körüliek.

A rendőrség jelenleg helyszínel, a Bercsényi liget melletti utcát minden irányból lezárták.

Véres hetek
Az elmúlt hetekben több, több halálos áldozatot követelő gyilkosság is történt. Szombaton Balatonakarattyán fedeztek fel egy nyaralóban három holttestet - egy 91 éves asszonyét és a róla gondoskodó 60 éves párét. Velük napokkal, talán két héttel korábban végezhetett gyilkosuk, a rendőrség gyanúja szerint az 56 éves K. András, akit vasárnapra virradó éjjel a Ferencvárosban fogtak el.

Április 17-én három 19-20 éves fiatal végezte ki a soproni Anger téri lőtér vezetőjét és annak egy ismerősét. A fiatalok - akik közül egyik a lövészklub tagja volt - fegyvereket akartak szerezni, a rendőrség gyanúja szerint további bűncselekmények elkövetéséhez. A támadókat telefonjaik híváslistája alapján azonosították és már másnapra elfogták.

Április 7-én a Borsod megyei Berzéken végeztek brutálisan egy helyi férfival. Az áldozat a helyi kocsmába tért be, ahol egy négyfős társaság látszólag minden ok nélkül belekötött és karókkal agyonverte.

Április 6-án pedig Kulcson mészárolta le négy családtagját és sebesítette meg anyját és egyik rokonát H. Csanád Jutas bozotvágó késsel és nyílpuskával.

Fotó: metropol.hu

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.