Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 09. 13:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), kisalfold.hu

Lopott trabant a patakban Győrszemerénél

Lopott trabant a patakban Győrszemerénél

Akár egy Kusturica-filmben is játszódhatott volna az a történet, mely Győrszemerén esett meg a napokban.

Lopott Trabant feküdt az oldalán a Bakony-érben Győrszemerénél - még csütörtökre virradóra tűnt el egy ottani autószerelő műhely elől - írja a kisalfold.

Igazi Kusturica-filmbe illő történet szemtanúja lehetett az, aki péntek délután Győrszemerén a Bakony-ér (más néven Bornát-ér) partjára vetődött. Egy Trabant kombi feküdt oldalára fordulva a vízben, ezt szúrta ki egy helyi illető, s értesítette a rendőrséget. A kocsit már keresték, azt ugyanis egy Daewooval egyetemben csütörtök hajnalra virradóra lopták el egy szemerei autószerelő műhely elől.

A másik kocsi még nem került elő. Ami a történet legérdekesebb része, hogy a Trabant mellett egy Audi és egy másik értékes autó is állt a műhely előtt, azokat nem bántották, a Trabant ajtaját viszont felfeszegették, s úgy vitték el. Állítólag benzin is alig volt benne...

„Valószínűleg rodeózni vitték ide a szántóföldre, aztán amikor kifogyott az üzemanyag, belelökték a vízbe. Aznap éjjel a faluban még két autót törtek fel, de ami miatt iszonyú mérges vagyok, hogy letörték és elvitték az egyik térfigyelő kamerát is" – mondta Horváth Gyula polgármester.

A településvezetőt egyébként tegnap délutáni ottjártunkkor hívta fel a Trabant tulajdonosa, egy nyugdíjas asszony. Elmondta, hogy elsősorban érzelmi okokból kötődik az autóhoz, s ha lehet, valamiképp mentsék meg. Ez nem egyszerű feladat, de a kíméletesebb kiemelés érdekében darut kértek a helyszínre.

Fotó: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.