Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2017. Július 25. 14:58, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Lopott benzint vett rendszeresen három rendőr

Lopott benzint vett rendszeresen három rendőr

Orgazdasággal vádol a Budapesti Nyomozó Ügyészség három rendőrt, akik rendszeresen vásároltak egy üzemanyagtolvaj bűnszervezettől - közölte a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-vel.

Fürcht Pál közleményében azt írta: összesen nyolc emberrel szemben emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás korábban a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult.

Az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja korábban egy budapesti benzinkúton dolgozott kútkezelőként, munkaviszonyuk azonban 2011-ben megszűnt. A vádirat szerint a két férfi ezután üzemanyag-szállító sofőrökkel együtt elhatározta, hogy rendszeresen gázolajat és benzint lopnak a teherautókból.

A szervezés az első- és a másodrendű vádlott feladata volt, és az ő dolguk volt az is, hogy folyamatosan kapcsolatot tartsanak a sofőrökkel. Utóbbiak részesedésért cserébe oda hajtottak a járművekkel, ahova az irányítók mondták, a helyszíneken pedig az erre a célra rendszeresített csövekkel az üzemanyagot naponta többször leszívták, majd üzemanyag-tároló kannákba töltötték. Az első- és a másodrendű vádlott ezután az ellopott üzemanyagot értékesítette az aktuális kiskereskedelmi árnál kedvezőbb áron, literenként átlagosan 280-310 forintért.

Az ügy harmad- és negyedrendű vádlottja az ügyészség szerint 2014-től segített az ellopott üzemanyag tárolásában és továbbértékesítésében. Az üzemanyagot földbe ásott tartályban, illetve zárt ajtóval védett garázsban tartották, és onnan értékesítették.

Az ügyészség szerint a vádlottak 2014 májusa és 2015 áprilisa között legalább 36 ezer liter üzemanyagot tulajdonítottak így el.

Az ügy ötödrendű vádlottja az egyik sofőr, a hatod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlott pedig rendőr, ők a vád szerint a lopott üzemanyagból rendszeresen vásároltak úgy, hogy tisztában voltak azzal, az üzemanyag bűncselekményből származik.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség öt embert bűnszervezetben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, az eltulajdonított üzemanyagból vásárló három rendőrt pedig üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 19. 07:00, vasárnap | Belföld

A whiskyre specializálódott

A dombóvári rendőrök rövid időn belül elfogták azt a helyi férfit, aki két egymás utáni napon is lopott alkoholt ugyanabból az üzletből.

2021. Szeptember 19. 05:00, vasárnap | Belföld

Gépkarabélynak látszó riasztófegyverrel lövöldözött egy férfi

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével került rendőrkézre a garázda.

2021. Szeptember 18. 17:06, szombat | Belföld

Támogatásra pályázhatnak a Brexit miatt nehézséggel küzdő magyar cégek

A Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások október 11. és 15. között nyújthatják be pályázatukat állami támogatásra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

2021. Szeptember 18. 14:01, szombat | Belföld

A zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Martfűn

Halálra gázolt egy teherautó egy idős embert a zebrán Martfűn - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.