Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 01. 19:57, szombat | Helyi sport
Forrás: nb1.hu

Lombard Pápa - Emberelőnyben nem ment

Lombard Pápa - Emberelőnyben nem ment

Egyenlő létszámnál mind az eredmény, mind pedig a játék tekintetében méltó ellenfele volt a pápai csapat a bajnok Debrecennek. Kulcsár kiállítását követően azonban a vendégek domináltak és simán nyertek.

Két olyan csapat találkozott egymással, amelyeken csak a győzelem segíthetett igazán a célja elérésében. Ennek ellenére a Pápa házigazdaként az elején átadta a területet a Debrecennek, igaz, nem is volt sok választása, mert a vendégek mindent megtettek azért, hogy azonnal a kezükbe ragadják az irányítást. A labda zömmel a pápai térfélen járta az útját, és bár a házigazda gyakran jól zárta le a területeket, és nem könnyítette meg a Loki dolgát, az bizony vezetést szerezhetett volna, ha az utolsó passzok vagy olykor éppen a kapura lövés pontosabb.

A félidő derekán kicsit leült a meccs, kiegyenlítődött a játék, és a Lombard is eljutott ellenfele kapuja elé. Igaz, ziccert nem dolgozott ki, de azért például Zulevs szép lövése is jelezte, hogy nem mondott le a gólszerzésről. Aztán újra a DVSC vette át a kezdeményezést, és Tisza révén meg is szerezhette volna a vezetést. A játékrész utolsó perceiben ráadásul meg is fogyatkozott a Debrecen. Kulcsár láthatóan nem szándékosan ütötte meg Zulevset, a játékvezető mégis kiállította, ráadásul következetlenül, hiszen egy perccel korábban Nagy Tamás is kézzel terítette le Vargát. Szintén nem szándékosan, de ha ez piros, akkor annak is pirosnak kellett volna lennie.

A második félidő nagy kérdése az volt tehát, hogy képes lesz-e emberhátrányban kivívni a győzelmet. Annyit változtatott a játékán, hogy visszább húzódott, és onnan próbált meg előrelendülni. Az addig nagyon szervezett Pápa nemigen tudott mit kezdeni a lehetőséggel, mert bár a korábbiaknál többet birtokolta a labdát, veszélyt nem tudott jelenteni a debreceni kapura.

Aztán egy védelmi kihagyás is a Debrecen malmára hajtotta vizet. Szűcsöt meglepte Tisza szabadrúgása, a kipattanóra pedig Brkovics érkezett elsőként, és ebből meg is született a vendégek vezető gólja. Ezt követően a Debrecen szemlátomást arra törekedett, hogy a labdát minél távolabb tartva a kapujától ne történjen számára semmi kockázatos, a Pápa pedig iparkodott, de nem tudott kibontakozni, szinte a tizenhatoson belülre sem igen jutott el.

A hajrára fordulva egy újabb szabadrúgás után a Debrecen megszerezte a második gólját, és ezzel eldőlt a három pont sorsa. A Pápa egyetlen egyszer sem találta el Novakovics kapuját, és házigazdaként így nem reménykedhetett nagy sikerben. A Loki nem parádézott, de jobb csapat, ezt bizonyította, különösen emberhátrányban, hiszen így szerzett két gólt, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Fotó: nso.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -