Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 11. 09:23, kedd | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Lombard: Lengyel Ferenc az új szakvezető

Lombard: Lengyel Ferenc az új szakvezető

A tréner szerint a jelenlegi kerettel is kötelező kivívni a bent maradást, a legfontosabb pedig, hogy a gárda bármi áron gyűjtögesse a pontokat.

„Ki voltam éhezve az élvonalra” – mondta a Nemzeti Sportnak Lengyel Ferenc, a Lombard Pápa hétfőn kinevezett trénere.

A „koplalás” hétfőn ért véget Lengyel Ferenc számára, s miután mindenben megegyezett a Lombard Pápa vezetőivel, a délután folyamán már meg is tartotta első edzését az új csapatának. Az edzőkeresés időszaka tehát lezárult Pápán, s végül házon belül találták meg a hatodik forduló után távozó Mátyus János utódát. A határozatlan időre aláíró szakember ugyanis július óta az egyesület utánpótlásának szakmai igazgatójaként dolgozik, persze az első osztály sem ismeretlen számára, kétezer-hatban épp az ő irányításával jutott fel a Paks az NB I-be.

„Régen vártam már arra a pillanatra, amit hétfő délután átélhettem – mosolygott Lengyel Ferenc. – Miután hét éve távoztam Paksról, nem hittem volna, hogy ilyen sokáig kell várnom az újabb élvonalbeli lehetőségre. Hiába végeztem eredményes munkát Pakson, megtapasztaltam, milyen nehéz kispadhoz jutni Magyarországon. Szerencsére ezúttal jókor voltam jó helyen, mindent megteszek, hogy beváltsam a hozzám fűzött reményeket.”

A frissen kinevezett edző elmondta, az események az elmúlt napokban gyorsultak fel. Szombaton a klub tulajdonosával, Bíró Péterrel nézte végig a Paks elleni idegenbeli bajnokit, és amíg a pályán a Lombard újabb vereséget szenvedett (0–3), ők szinte mindenben megegyeztek egymással.

„Büszkeséggel tölt el a megkeresés, hiszen ezzel az utánpótlásban végzett munkámat is elismerték. Az ott betöltött szakmai igazgatói posztot egyébként továbbra is én látom el, amiért Tóth Péter szakosztályvezetőnek, és Grőber Attilának, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club elnökének tartozom köszönettel. Ezzel jelentősen több munka szakad a nyakamba, ám bízom benne, hogy képes leszek mindkét fronton helytállni.”

A legfontosabb, persze, hogy az új edző végre kilendítse a csapatot a gödörből, amelynek mélységét az elmúlt nyolc mérkőzésen szerzett öt pont tükrözi igazán.

„Az egyik legnagyobb gond, hogy kevés labdarúgóval dolgozunk, így meglehetősen szűkös a variációs lehetőségeink száma. Emellett a gólszegény játékunk okait is meg kell találnunk, hiszen túl jó csatárok szerepelnek ahhoz a keretben, hogy mindössze hétszer találjunk be a kapuba. Most a tűzoltás a legfontosabb, olyan taktikát kell kidolgoznom, amellyel a keretünkben rejlő lehetőségeket a legeredményesebben használjuk ki. Nálam nincs támadó- vagy védekező futball, a lényeg, hogy minden labdarúgónak megtaláljuk azt a posztot, amelyen a legeredményesebb futballra képes.”

A szakember munkáját az U21-es csapat edzője, Marton Miklós segíti majd, míg az elmúlt fordulókban megbízott vezetőedzőként dolgozó Kovács László visszatér az eredeti szerepkörébe: a kapusok felkészítéséért felel.

„Leghamarabb télen lehet változás a stábban, talán akkor némileg a játékoskeretünket is meg tudjuk erősíteni. Ugyanakkor a bent maradást a mostani játékosállománnyal is kötelező kivívnunk, és ha nem hinnék benne, nem vállaltam volna a felkérést. A válogatott szünet és a Ligakupa-meccsek alatt némiképp ismerkedhetünk egymással, ám jelentős javulást csak a téli felkészülés után várok a csapattól. Most az a legfontosabb, hogy gyűjtögessük a pontokat – bármi áron.”

Fotó: nso.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére