Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. Január 15. 08:31, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Lezárt akta: emberöléssel fenyegetőzött a férfi

Lezárt akta: emberöléssel fenyegetőzött a férfi

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást a 47 éves gyanúsítottal szemben.

Ahogy azt korábban közöltük, emberölés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egy 47 éves pápai lakos ellen. A férfi az elmúlt években többször megfenyegette volt élettársát ésannak új párját, hogy megöli őket, valamint a közös gyermeküket is.

Az elkövető 2020. augusztus 12-én egy tőrkéssel a pápai autóbusz-pályaudvarra ment, és ott várta volt élettársát, hogy bántalmazza. Ezt több ismerősének el is mondta a férfi a helyszínen, míg várakozott. A nő, mivel sejtette, hogy volt párja az állomáson várja, máshol szállt le a buszról.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai a férfit 2020. augusztus 13-án pápai otthonában elfogták. A lakásában tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a kést. Az elkövetőt előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta a férfit.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott