Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 13. 09:34, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Közút, veol.hu

Lezárás a 83-as úton! - Folyamatosan frissítve!

Lezárás a 83-as úton! - Folyamatosan frissítve!

Feloldották az útzárat a 83-as úton!

09:39 Feloldották az útzárat a 83-as úton!

Feloldották a kamionstopot a 83-as főúton, teljes útzár van a 84-esen Sümegnél - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel csütörtökön.

Tájékoztatásuk szerint a 84-as főúton, Sümegnél egy keresztbe fordult jármű zárja el az utat, ezért rendeleték el az útzárat.
A korábban a 83-as úton, Pápa és a 8-as számú főút között elrendelt kamionstopot viszont feloldották.

20:05 Narancssárga riasztás öt megyére

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében csütörtökre is erős hófúvásra és magas hótorlaszokra kell felkészülni, emiatt ezekre a megyékre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett Somogy és Zala megyére a havazás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken csütörtökön több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat.

19:04 Újabb utakat zártak le a havazás miatt Veszprém megyében

A kamionstop pedig továbbra is érvényben van a 82-es és a 83-as főúton - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerdán kora este az MTI-t.

Bakos György elmondta: a havazás, illetve a Vas megyében kialakult torlódás miatt lezárták a Gógánfa és Ukk, a Kemenesszentpéter és Pápóc, a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi, valamint a Pápakovácsi és Ganna közötti utat, de elzárt település nincs a megyében.

Továbbra se használhatják a 7,5 tonnánál nehezebb járművek a 82-es főút Veszprém megyei szakaszát Veszprémvarsánytól, valamint a 83-as főutat Városlőd és Pápa között - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a közútkezelő 35 munkagéppel tisztítja az utakat, de a megyében több helyen hóátfúvások nehezítik a közlekedést.
Bakos György elmondta azt is: a katasztrófavédelem az esti órákig csaknem húsz esetben nyújtott segítséget a havazás miatt bajba jutott embereknek, 35 kamion haladhatott tovább munkájuknak köszönhetően.

A katasztrófavédelem továbbra is azt kéri, hogy aki teheti, ne keljen útra Veszprém megyében.

30 centi hó hullhat, a szél rátehet egy lapáttal!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a Nyugat- és Közép-Dunántúlon szerda éjfélig nagy mennyiségű hó várható. A nagyobb mennyiség főként Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megyében és Veszprém megyében hullhat. A friss hó mennyisége kb. 15-25 cm között valószínű szerda éjfélig, de néhol 30 cm-t meghaladó friss hóréteg is összegyűlhet. A megerősödő, helyenként viharos (kb. 45-60 km/h) lökésekkel kísért északira forduló szél a Dunántúl nyugati felén/harmadán hófúvást okoz. Erős hófúvás is lehetséges magas hótorlaszokkal.

09:51
Forgalomkorlátozást rendeltek el Veszprém megyében a 83-as úton Pápától a 8-as út bevezető szakaszáig - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda délelőtt az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor szóvivő elmondta: járhatatlan út nincs a megyében, de a mivel a hegyi emelkedőkön nehezen tudnak felkapaszkodni, a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárműveket Veszprémnél és Bakonyszentlászlónál leállítják a 82-es úton. A 83-ason pedig Pápa és a 8-as út bevezető szakasza között nem közlekedhetnek a nehézgépjárművek. A személyautók és buszok továbbra is használhatják a 82-es és 83-as utat - tette hozzá.

Továbbra is érvényben van a valamivel korábban a 82-es út cseszneki részén, a szerpentinen elrendelt kamionstop.

Közlése szerint Veszprém megye más útjain nincs ilyen korlátozás.

Pécsi Norbert tájékoztatott arról is, hogy Veszprém megyében a Bakonyban, valamint Pápa térségében több mint 10 centiméternyi hó hullott az elmúlt órákban.

09:30
Egész éjszaka, teljes kapacitással dolgoztak a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatóságának gépei, még a bérelt eszközöket is bevetették, így több mint 40 járművel takarították megyénk útjait.

Veszprém megyében járhatatlan útszakasz nincs, a 82-es úton Gyulafirátót térségében pár kamion elakadt, de a forgalom ennek ellenére halad - írja a veol.hu.

Címkék: hófúvás, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.