Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2022. Március 18. 13:35, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Levélben rendelte a heroint a Pápa-környéki férfi

Levélben rendelte a heroint a Pápa-környéki férfi

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a kábítószert birtoklása bűntett elkövetése miatt indított nyomozást.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2021. szeptember 29-én megyeszerte csaptak le a rendőrök kábítószer-kereskedelemmel és fogyasztással összefüggésbe hozható elkövetői körökre. A Pápai Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága értesítette 2021. április 7-én a rendőrséget arról, hogy egy Pápa-környéki címre szóló levélküldeményben kábítószergyanús anyagot találtak. A nyomozás során megállapították, hogy a talált anyag heroint tartalmazott, amely kábítószernek minősül. A nyomozók a feltételezett elkövető otthonában tartott kutatás alkalmával kábítószergyanús port, továbbá növényeket, növényi részeket, szárított növényi anyagmaradványokat, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A 40 éves férfit elfogták, majd előállították mintavétel elvégzése céljából, amely pozitív eredménnyel zárult. A Pápához közeli településen élő elkövetőt kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A büntetőeljárás során bevont igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi lakásában lefoglalt növények és anyagmaradványok kábítószert tartalmaztak, valamint azt is, hogy a gyanúsított az előállítását megelőzően kábítószert fogyasztott.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.