Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2012. Október 26. 13:47, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: papa.hu, papa-ma.hu

Létrejöhet a járási hivatal Pápán!

Létrejöhet a járási hivatal Pápán!

Az októberi képviselő-testületi ülésen dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és dr. Áldozó Tamás polgármester aláírták a megállapodást a pápai járási hivatal létrehozásáról.

Csütörtökön tartotta soron következő ülését Pápa város képviselő-testülete. Az ülésen vendégként vett részt dr. Kovács Zoltán, aki felvázolta a kormány terveit: a járási hivatalok létrehozásának első lépéseként kormányablakot hoznak létre, mely egyablakos ügyintézést jelent. Továbbá a Városháza volt ebédlőjében kialakítnanak majd egy jónéhány pultból álló ügyfélszolgálatot, így egy épületen belül lehet majd elintézni az ügyeket. A leendő kormányablakok este nyolcig tartanak majd nyitva. Rövid vita után a testület elfogadták a határozati javaslatot, így a politikusok aláírhatták a megállapodást.

Tárgyaltak továbbá a város egészségügyi alapellátási körzeteiről a városatyák. Az MSZP-s Pingiczer Sándor azon felvetését elvetették, miszerint vissza kellene állítani Pápán a hétvégi fogorvosi ügyeletet. Az indoklás szerint a hétvégi ügyelet alacsony kihasználtsággal működött.

Zárt ülésen tárgyalták a PGSZKIK igazgatói posztjára beadott pályázatot. A "Közgáz" és a "Mező" élére egyetlen pályázat érkezett, melyet a képviselők nem támogattak.

Az ülésen meghallgatták az iskola megbízott igazgatójának,Karnerné Pethő Katalin beszámolóját az intézmény munkájáról. Dr. Áldozó Tamás szerint PGSZKIK jól működik, szép eredményeket tud felmutatni.

Hosszú vita után döntöttek a képviselők az állami fenntartásba került közoktatási intézmények működtetéséről. A testület kellő mennyiségű információ hiányában elnapolta a döntést arról, hogy állami kézbe adja, vagy maga működteti a közoktatási intézményket 2013-tól.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 19:04, szombat | Kék hírek

Elfogtak két dílert a rendőrök, Hatvan környékén terítettek

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vettek őrizetbe két lőrinci férfit, akiknek a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 17:02, szombat | Életmód

A növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás

Nem csak az emberi egészségre nézve jelent veszélyt, a növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.