Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 26. 13:47, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: papa.hu, papa-ma.hu

Létrejöhet a járási hivatal Pápán!

Létrejöhet a járási hivatal Pápán!

Az októberi képviselő-testületi ülésen dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és dr. Áldozó Tamás polgármester aláírták a megállapodást a pápai járási hivatal létrehozásáról.

Csütörtökön tartotta soron következő ülését Pápa város képviselő-testülete. Az ülésen vendégként vett részt dr. Kovács Zoltán, aki felvázolta a kormány terveit: a járási hivatalok létrehozásának első lépéseként kormányablakot hoznak létre, mely egyablakos ügyintézést jelent. Továbbá a Városháza volt ebédlőjében kialakítnanak majd egy jónéhány pultból álló ügyfélszolgálatot, így egy épületen belül lehet majd elintézni az ügyeket. A leendő kormányablakok este nyolcig tartanak majd nyitva. Rövid vita után a testület elfogadták a határozati javaslatot, így a politikusok aláírhatták a megállapodást.

Tárgyaltak továbbá a város egészségügyi alapellátási körzeteiről a városatyák. Az MSZP-s Pingiczer Sándor azon felvetését elvetették, miszerint vissza kellene állítani Pápán a hétvégi fogorvosi ügyeletet. Az indoklás szerint a hétvégi ügyelet alacsony kihasználtsággal működött.

Zárt ülésen tárgyalták a PGSZKIK igazgatói posztjára beadott pályázatot. A "Közgáz" és a "Mező" élére egyetlen pályázat érkezett, melyet a képviselők nem támogattak.

Az ülésen meghallgatták az iskola megbízott igazgatójának,Karnerné Pethő Katalin beszámolóját az intézmény munkájáról. Dr. Áldozó Tamás szerint PGSZKIK jól működik, szép eredményeket tud felmutatni.

Hosszú vita után döntöttek a képviselők az állami fenntartásba került közoktatási intézmények működtetéséről. A testület kellő mennyiségű információ hiányában elnapolta a döntést arról, hogy állami kézbe adja, vagy maga működteti a közoktatási intézményket 2013-tól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.