Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 08. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Letették a győri Audi-üzem alapkövét - kétezernél több embert vesznek fel

Letették a győri Audi-üzem alapkövét - kétezernél több embert vesznek fel

Letették a győri Audi gyár újonnan épülő üzemének alapkövét.

 

A korábban jelzett 1.800-nál háromszázzal több, 2.100 munkahelyet teremt Győrben az Audi - jelentette be az új üzem mai alapkőletételi ünnepségén Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke. A korábban közöltek mellett arról is döntés született, hogy Győrben saját présüzemet állít fel a járműgyártó. Orbán Viktor szerint 'rendkívül hízelgő ítéletet' mondtak ki a befektetők, amikor az a döntés született, hogy bővítik a győri Audi-gyárat, azt üzenve ezzel, hogy 'a magyaroknak van jövőjük'.

Az Audi AG több mint 900 millió eurós beruházást szán a fejlesztésre, amely révén a motorgyártás mellett eddig csupán sportkocsikat összeszerelő Audi Motor Hungaria teljes gyártási folyamatot lefedő autógyárrá bővül: 2013-tól évente 125 ezer jármű hagyja el a gyártósorokat, mégpedig úgy, hogy az eddigiekkel szemben nem Ingolstadtból érkeznek az alkatrészek és a karosszériadarabok-írja a Világgazdaság Online.

A felépítendő karosszériagyár, a lakkozóüzem és a járműszerelde mellett az újonnan vásárolt 200 hektárnyi területen egy présüzem is épül. Minderre azért van szüksége a német vállalatnak, hogy ki tudja elégíteni modelljei irénti egyre élénkülő keresletet. 'Ez a gyárbővítés jelentős mérföldkő növekedési stratégiánkban' – hangsúlyozta Rupert Stadler, hozzáfűzve:

Az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma tavaly több mint ötszázzal 6100-ra bővült, és mára elérte a 6500 főt. A most kezdődött gyárbővítés révén létesülő 2100 munkahellyel és a beszállítói körrel együt a vállalat mintegy 15 ezer ember megélhetését fogja biztosítani két év múlva. Az Audi Hungaria árbevétele tavaly 4,775 milliárd euróra emelkedett a 2009-es 3,875 milliárdról. Az autógyártó cég győri beruházásainak összértéke meghaladta a 4 milliárd eurót azt követően, hogy a tavalyelőtti 187 millióval szemben 2010-ben 247 millió euró értékű beruházásokat valósítottak meg.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.