Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2024. Május 01. 06:00, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Letartóztatták a tanulótársát késsel megszúró lányt

Letartóztatták a tanulótársát késsel megszúró lányt

A Győri Járásbíróság kedden elrendelte a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását - közölte a Győri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Máté Kinga közleménye szerint az intézkedést, tekintettel a gyanúsított életkorára, javítóintézetben hajtják végre.

Az indoklás szerint az érintett osztályközösség nagy részének kihallgatása még nem történt meg, így a gyanúsított, ha szabadlábon maradna, megnehezíthetné a bizonyítási eljárást.

A bíróság a gyanúsítottnál talált lista miatt úgy foglalt állást, hogy nem zárható ki a bűnismétlés veszélye sem.

A döntést az ügyész, a védő, a gyanúsított és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az végleges.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában súlyos sérülést okozva megszúrta hatodik osztályos tanulótársát egy lány.

Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettes vezetője később elmondta, hogy az elkövető kislány egy otthonról hozott, 20 centiméteres késsel szúrta hátba előtte ülő osztálytársát, majd a kést kirántotta és a földre dobta.

Az elkövető "listát készített" osztálytársairól, és a pirossal jelölte azokat, akiknek el akarta venni az életét.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.