Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 11. 07:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Letartóztatásban maradnak a magukat rendőrnek kiadó csalók

Letartóztatásban maradnak a magukat rendőrnek kiadó csalók

Egy pápai lakost is átvertek.

Többrendbeli csalás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a 22 éves férfinak és 21 éves nőnek, akik a tavalyi év végén valótlan gépjármű-hirdetésekkel három vevőt is megkárosítottak.

A megalapozott gyanú szerint a két, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező elkövető 2023 decemberében elhatározta, hogy valótlanul gépjárműveket hirdetnek eladásra az egyik internetes oldalon, s ezáltal jogtalan haszonra tesznek szert.

A 320 000 forintos vételáron közzétett személygépkocsi-hirdetésükre jelentkező férfi előlegként 100 000 forintot utalt az álnéven bemutatkozó, és magát rendőrnek kiadó férfi által megjelölt bankszámlaszámra, azonban a gyanúsított a pénz átutalását követően a sértett számára elérhetetlenné vált.

Hasonlóképpen járt az a két másik sértett, akik egy 550 000 forintért meghirdetett kerti traktort szerettek volna megvenni. Egyikük a teljes vételárat, míg a másik vevő 250 000 forint előleget utalt át az álnéven bemutatkozó gyanúsítottaknak. A 22 éves férfi az egyik alkalommal ez esetben is rendőrtisztnek adta ki magát, míg társa valótlanul doktori titulust használt a bizalom elnyerése érdekében. A gyanúsítottak a személygépkocsihoz hasonlóan a traktorral sem rendelkeztek, és a pénzösszegek átutalását követően elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatásukat, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.